19 Kasım 2017 Pazar

Jacques Bogart- One Man Show EDT / 1980


























Jacques Bogart One Man Show parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jacques Bogart- Fransız parfüm firmasıdır. Jacques Bogart- One Man Show isimli parfümü değerlendireceğim. Odunsu notalar, çamsı kokular, aromatik otlar, çiçekler ve bir miktar turunçgiller bu parfümü şekillendiriyor. Metalik, tozlu, sabunsu ve çok az miktarda tatlımsı kokular var. Şipre grubunda gösterilmekte.

Üst- artemisia, kimyon, kasnı otu sakızı, fesleğen, bergamot, gül ağacı,

Orta- laden notu, muskat, baharatlar, karanfil, paçuli, yasemin, vetiver, gül, çam ağacı iğneleri, sardunya,

Alt- deri, sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, hindistancevizi, vanilya, meşe yosunu, sedir ağacı, sığla yağı, kunduz yağı.

Jacques Bogart- One Man Show- çeşitli koku nüanslarına göre yorumlanacaktır=

Çamsı kokular / çam ağacı tandanslı kokular= Jacques Bogart- One Man Show- böyle başlangıç yapmakta. Çam kozalağı ve çam reçinesi, açılışta ana temadır. Buna artemisia, fesleğen ve adaçayı gibi tozlu ve buruk aromatik otlar katılır. Aromatik otlar, orta katmana inilirken sabunsu tarza yönelecektir.

Çamsı kokulara turunçgiller ( buruk ve tozlu bergamot ) eşlik eder.

Sabunsu kokular= Bu koku formu, erkeksi çiçeklerden ( karanfil, sardunya ve yasemin ) kaynaklanır. Lavanta da olabilir. Aslında parfümün genel karakteri sabunsu ve metaliktir. Sabunsu ve metalik hissiyatı veren notalar, hızlı bir akışkanlıkla tene oturur. Parfümü domine eder. Açılıştaki aromatik otlar da sabunsu tonlara çevrilmiştir.

Sabunsu kokulara yeşil- aromatik otlar eşlik eder.

Yosunsu kokular= Meşe yosunu ve kremsi- parlak vanilya, bu açıdan ele alınabilir. Bu aromalar kapanışta etkilidir. Bunun yanında, tozlu ve köksü olabilen vetiver ve paçuli önemlidir. Sandal ağacı ve deri vurgusu da biraz kirli ve hayvansal esintiler yapmakta.

Yosunsu kokulara odunsu notalar ve deri notası eşlik eder.

Jacques Bogart- One Man Show- dengeli sıkılırsa, günlük kullanımda kendine yer bulur. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemi kokusudur. Akşam vakti ve soğuk havalar için idealdir. Kalıcılık ve fark edilirlik değerleri, kolonya performansının biraz yukarısındadır. Tene yakın durma eğilimindedir. İlk anda yoğun bir fark edilirliği var. Sonra sakinleşiyor.

Jacques Bogart- One Man Show- sade, basit ve tekdüze bir parfüm olmuş. Kokusu genelde sabunsudur ve çok değişmez. Harmanda baharatlar hiç algılanmıyor. Notalar- orta katmandan itibaren iç içe geçmiştir. Sabunsu kokular veren bitki ve çiçeklerin harmanlandığını görürüz. Yalnız notalarda bir uyum sorunu var. Biraz karmaşık olmuş. Hemen hemen tatlılık yok gibidir. Odunsu notalarda yapaylık hissediliyor.

Nota sayısı azaltılıp daha başarılı harman yapılabilirdi. Ama sonuçta bu parfümün meraklılarının ve sevenlerinin olduğunu biliyoruz.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder