25 Kasım 2017 Cumartesi

Pino Silvestre- Pino Silvestre Original EDT / 1955



























Pino Silvestre- Pino Silvestre Original parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Pino Silvestre, 1955 yılında kurulan İtalyan parfüm şirketidir. Aynı yıl, Pino Silvestre- Pino Silvestre Original isimli parfüm piyasaya sürülmüş. Kolonya tarzındadır. Ralph Lauren Polo Classic, Azzaro Pour Homme, Guerlain Vetiver, Guy Laroche Drakkar Noir ve Christian Dior Eau Sauvage gibi, aromatik- fujer kokularının öncüsü kabul edilir. Bu nedenle önemlidir.

Pino Silvestre- Pino Silvestre Original- aromatik- fujer grubunda gösterilmiş. Tıraş losyonlarını andıran kaliteli bir kokusu var. Ana tema çam notasıdır. Aromatik otlar, odunsu notalar, narenciye, yeşil bitkiler gibi koku nüanslarına sahiptir. Notaları şöyle verilmiştir=

Üst= Ardıç karpuzu, lavanta, fesleğen, bergamot, limon;

Orta= Karanfil, adaçayı, kimyon, çam iğneleri, sardunya;

Alt= Tonka fasülyesi, amber, misk, meşe yosunu, sedir ağacı.

Başlangıç keskin, buruk ve temiz çam kozalağı efekti ile oluyor. Buna nane, ardıç, lavanta ve bergamot eşlik etmektedir. Aromatik ot kaynaşması var. Bitkisel rayihalar var. Burada şipre karakterine uygun ( lavanta, fesleğen ) bir biçimlenme var. Taze, ferah, sabunsu, koyu ve metalik aromalar alınıyor. Başlangıç çok kaliteli ve lüks olmuş.

Daha sonra, bu koyu aromatik otlar devam ediyor. Buna bir de erkeksi çiçekler, tütsü ve baharatlı tonlamalar katılmaktadır. Burada tene oturma ve yerleşme başlamaktadır. Karanfil, kimyon, çam notası bu bölümün belirgin karakteridir. Parfüm, bu kısımda açılışa nazaran yumuşuyor ve daha kabul edilir hale geliyor.

Son bölümde ise güçlü odunsu notalar, amber, meşe yosunu ve sedir ağacı fark edilir. Sedir ağacı tozlu ve kirli kullanılmıştır. Amberde bir tatlımsılık var. Tene yerleşme tamamlanıyor. Klasik şipre kokularında gördüğümüz notalarla kapanış oluyor.

Çok tatlılık yok. Onun yerine tozlu, kirli, sabunsu, buruk ve keskin notalar var. Eski kokan bir tarz var. Günümüz trendlerine uymuyor. Kendi döneminde vazgeçilmez klasiklerden biriydi. Ben sentetiklik, yapaylık almadım. Gayet net, temiz ve akışkan aromalar bulunuyor. Şaşırtıcı biçimde, çam aroması parfümün genelinde kendini belli etmektedir. Zaten ana temadır.

Koku düzlemi= Çam/ aromatik ot harmanı, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, amber, yosun olarak özetlenebilir. Genelde bir katmanlaşma mevcuttur= Açılışta aromatik, sonra çiçeksi- baharatlı, kapanışta klasik şipreler takdir edilir. Derli- toplu bir koku şekillenmesi var.

Derinlik ve konfor noktası= Çam kozalağı, karanfil, baharatlar, amber biçimine girmiştir. Yani en çok bu notaları beğendik. Genelde zaten kalite ve kalıcılık var. Bu kısım en güzel yeri denebilir.

Sonbahar ve ilkbahar arasına denk gelen bir dönemde kullanabilirsiniz. Fark edilir yönü, tene oturmayla başlar. Çam, baharat, lavanta ve amber düzeninde, en yüksek kalıcılık ve fark edilirlik seviyesine ulaşır. Günlük kullanıma uygunsa da, dengeli sıkmakta yarar vardır. Gece kullanımına yönelik bir tarafı var. Davet, kokteyl ve açık hava gezmelerinde düşünülebilir. Ofis içinde kullanılabilir. Ancak, sabah ağır olur. Tenimde bir günü geçen bir kalıcılık yaptı. Klasik bir koku olarak koleksiyonunuzda bulunmalıdır.

Koku -4 Kalıcılık -5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


1 yorum:

  1. Abicim kalıcılığına 5 puan vermişsin ve doğrusu anlamadım. 40 dakika kadar yayılımı var. İki saat sonra neredeyse hiç hissedilmiyor. 3 ayrı yerden aldım ve sonuç aynı. Siz nerden temin ettiniz acaba?

    YanıtlaSil