26 Aralık 2013 Perşembe

Memo- Siwa EDP / 2007

 















Memo- Fransız parfüm firmasıdır. Şimdi Memo- Siwa isimli bayan parfümünü değerlendirmeye çalışacağız. Aldehitler, çiçeksi notalar, içkimsi notalar, baharatlar, vanilya ve misk içeriklidir. Tatlımsı, koyu, kremsi, sıcak, pudralı, yumuşak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- vanilyalı kategorisinde gösterilebilir. 

Üst- aldehitler, menekşe yaprağı,

Orta- viski, nergis, tarçın,

Alt- patlamış mısır, vanilya, misk.

Memo- Siwa isimli parfümün açılışını yapan aromalar aldehitler ve yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalardır. Menekşe / menekşe yaprağı kokusu kesin olarak hissediliyor. Lotus ve siklamen de olabilir. Buna koyu ama tatlımsı içkimsi notalar ( viski ) ekleniyor. Orta bölümde güneş kremi benzeri kokular var : Pudralı ve kremsi çiçeksi notaların harmanlanmış olabileceğini düşünmekteyiz. Nergis, boronya ve yasemin pudralı yapıdadır. Frezya, osmanthus ve gardenya kremsi kokuyor. Aslında bu pudralı & kremsi yapısal düzen, son kısma kadar varlığını sürdürmektedir. Bu anlamda tarçın- kakule gibi baharatlar ve vanilya- misk kombinesinden söz edilebilir. 

Memo- Siwa isimli parfümde, orta katmanda bulunan çiçeksi notalar iç içe geçerek harmanlanmıştır. Bunun haricinde diğer aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Biraz yavaş akışkanlıkla yarım saat içinde tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu güçlü kalıcılığı olmaktadır. Tene dengeli sıkılması gerekmektedir. Üç- dört fıs yeter. Orta bölümden itibaren görülen ve sonlara doğru da iyice yapaylık işaretleri veren pudralı & kremsi koku değişimleri ve yükselen sıcaklık nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık artmış ve fakat bu durum tene dengeli dozajlanmasını mecburiyet haline getirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder