1 Şubat 2013 Cuma

Frederic Malle- French Lover Extrait De Parfum / 2007



























Frederic Malle- Fransız parfüm markasısıdır. Bu marka, bazı parfümorlarla anlaşarak parfüm üretiyor. Frederic Malle parfümlerini üreten parfüm tasarımcıları, nasıl bir parfüm tasarlayacaklarına kendileri karar veriyorlar. Bu konuda serbest davranmalarına, inisiyatif almalarına izin verilmekte.

Bugün Frederic Malle- French Lover isimli parfümü konuşacağız. Bazı kaynaklarda ismi, Bois d' Orage olarak geçiyor. Pierre Bourdon, bu parfümü tasarlamış. Yeşil bitkiler, odunsu notalar, misk ve yosun rayihaları genel biçimlenmeyi oluşturur. Soğuk, yumuşak, tatlımsı ve kremsi tonlamalar yapıyor. Ölmezotu, sedir ağacı ve vetiver, ana tema olarak seçilmiş. ( Ek Bilgi= Ölmezotu içerikli bir masaj yağını ve el kremini bir mağazada denemiştim. Ölmezotu, sıcak kayaların arasından çıkan yabanî kuru otlar gibi kokuyor ). Odunsu- aromatik grupta gösterilmekte.

French Lover- Fransız Sevgili.

Üst- baharatlar, kasnı otu sakızı,

Orta- tütsü, sedir ağacı, melekotu,

Alt- meşe yosunu, vetiver, beyaz misk.

Frederic Malle- French Lover isimli parfümün değerlendirmesine geçebiliriz...

Yeşil- sucul bitkilerle tanımlanan bir açılışı var. Kişniş, kekik ve adaçayı olabilir. Sonrasında çam reçinesi ve çam ağacı iğneleri benzeri vurgular yapıyor. Ferah, enerjik ve koyu tonlamalar var. Bunu vetiver ve sedir ağacı tematik kokuları takip ediyor. Çimensi, köksü ve yumuşak vetiver daha baskındır. Sedir ağacı da tozlu ve yumuşaktır. Devamında tütsülü- yanık baharatlar ve kuru yabanî otlar var. İşte burada ölmezotunu algılıyoruz. Güzel ve hoş bir deneyim oldu. Son bölümde yosunlu sedir ağacı gibi ilginç ve özgün bir uygulama var. Tütsü ve misk nota vuruşlarıyla kapanışa geliniyor. Kapanış da genelde yumuşak esintiler yapmakta.

Frederic Malle- French Lover- dengeli tatlılık ve uyumlu notalar veriyor. Notalat harman halinde, iç içe geçmiştir. Rafine, akışkan, temiz ve doğal hissiyat sunuyor. Terapi etkisiyle fiziksel ve ruhsal rahatlama sağlıyor. Dinlendirici ve sakinleştirici yapısıyla beğeniliyor. Aromalar çok kaliteli olmuş. Tene yakın durma eğilimi gösteriyor.

Frederic Malle- French Lover- açılışta çam esintilerini yoğun olarak vermekte. Önden aromatik otlar sahne almakta. Orta bölümde vetiver merkezli odunsu notalar ana temadır. Buna karabiber ve yanmış otlar eşlik etmekte. Sonda ise sedir ağacı ve tütsünün dengeli karışımı var. Odun, ot, bitki, tütsü kokuları genel karakteri oluşturmuş.

Her mevsime, sosyal ortamlara ve genel beğeniye uyacaktır. Tene bolca uygulanabilir. Yağlı ve çabuk terleyen tende, gün boyu kalıcılık sağlıyor. Fark edilirlik de her daim etkilidir. Basit, ssade, minimalist yapısı var. Koku karakteri de, aslına bakarsanız çok değişmiyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder