22 Eylül 2013 Pazar

Dsquared- He Wood EDT / 2007


























Yeniden yorum :

Dsquared- Kanada merkezli moda markasıdır. Kıyafet, ayakkabı ve parfüm üretiyor. Bugün Dsquared- He Wood isimli parfümü değerlendireceğim. Çiçeksi notalar, meyvemsi nüanslar, odunsu notalar, amber, sucul ve ozonlu hissiyat barındırıyor. Tatlı, buruk, yumuşak, yapay ve ferah esintileri var. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- menekşe, menekşe yaprağı,

Orta- vetiver, sedir ağacı,

Alt- amber, misk, köknar balzamı.

Dsquared- He Wood isimli parfümün açılışında yeşil kokan sucul aromatik otlar, yapraklar ve erkeksi yeşil çiçekler bulunuyor. Yeşil çiçeksi notalar daha sonra ozonlu hissiyat veriyor. Kişniş, yeşil çay ve tematik menekşe hissediyorum. Leylak da bunun yanında duruyor. Menekşe teması uzun süre parfüme hakim oluyor. Bu arada tene oturma işleminin ilerleyen aşamalarında salatalık benzeri buruk meyvemsi notalar da var. Kapanışta yapay odunsu notalar ( sedir ağacı, vetiver ) algıladım. Tatlımsı amberle sona geliniyor.

Dsquared- He Wood- son bölümdeki yapaylığa dikkat edilerek dengeli sıkılmalıdır. Çünkü baş ağrısı yapabilir. Dört- beş fıs yeter. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine uyabilecektir. Açılışta yeşil koku grubuna giren aromalar harmanlanmış ve iç içe geçmiş. Diğerleri sırasıyla tene yerleşiyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durmadan önce, yarım saat kadar dışarıya karşı yoğun fark edilirlik yapmakta. Aslına bakılırsa, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili bir kalıcılığı var. Bunda menekşe temasının rolünü özellikle belirtmeliyiz. Başlangıç ve orta katmanda hissedilen sucul ve ozonlu yapı, koku kalitesini biraz iyileştirmiş görünüyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder