12 Ocak 2014 Pazar

Comme des Garcons- Luxe Patchouli EDP / 2007


 


























Japon yarı niş parfüm firması Comme des Garcons' un Luxe serîsinden bir parfüm incelemesi ile karşınızdayım.

Comme des Garcons- Luxe Patchouli. Paçuli ve odunsu notalar merkezli bir parfüm.

Ağaçsı- baharatlı gruptadır. Dünyevî notalar, odunsu notalar, baharat ve paçuli parfüme yön ve karakter veriyor. Harmanı gayet sade ve basit olmakla; koku ve aromaları tam aksine lüks, şatafat ve derinlikten misaller sunmakta.

Üst= Süpürge otu, beyaz biber, çemen,

Orta= Paçuli, opoponaks, meşe ağacı,

Alt= Sandal ağacı, vanilya, vetiver, sedir ağacı.

Paçuli notası her daim ana temadır ve parfümü domine eder. Açılış da şöyle oluyor= Paçulinin merkezde olduğu otsu rayihalar... Bu kısım kirli, tozlu; ama paçuli kaynaklı lüks ve gösterişli bitkisel notalar demektir.

Daha sonra zaten koku karakteri pek değişmez. Paçuli gene başat notadır. Ve buna ortalarda aromatik otlar ve sıcak ve yumuşak baharatlar katılır. Parfüm tene iki saat içinde oturur.

Tene yerleştikten sonra, şuna benzer bir hissiyat söz konusudur=

Ben, önce tatlı ve kremsi bir amber notası aldım. Ne var ki, sonra bu, yoğun ve güçlü bir odunsu reçine hissiyatına çevrildi. Amber; vanilya ve sandal ağacı kaynaklı olabilir. Odunsu reçine de vanilya- vetiver- sedir ağacından geliyor olmalıdır. Her iki tanımlama da doğru nüanslar içeriyor... Çok kompleks ve derin katmanlı bir kapanışı bulunuyor.

Notalar genelde dengeli ve rafine algılanıyor. Kirli ve tozlu açılışa tahammül ederseniz, sonrasında hoşa giden sürprizler var= Tatlı baharat, reçine, ambersi rayihalar vs...

Tozlu- topraksı başlangıç ve tatlımsı hissiyat birarada yer alıyor. Dengeli sıkılmalı. Üç- dört dozaj yeter.

Koku düzlemi= Paçuli/ otlar- baharatlar- amber & odunsu reçine. Nota geçişleri başarılı olmuş. Notalar paçulinin egemenliğinde bulunmakta.

Derinlik ve konfor noktası= Paçuli- baharat- odunsu reçine. Neredeyse bütün koku bileşenleri kalite, kalıcılık ve güzellikten örnekler veriyor.

İdeal bir sonbahar- kış parfümü. Konsept kullanıma, önem verilen davetlere, koleksiyonluk kullanıma uygun bir parfüm. Tenimde güçlüsintilerle 1,5  gün durdu= Paçuli ve baharatlı katman.

Comme des Garcons' un baş yapıtlarından biri.

Koku- 5 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder