26 Ocak 2013 Cumartesi

Ralph Lauren Polo Explorer





















1967' de kurulan Ralph Lauren, kurucusuyla aynı adı taşıyor. Polo tişört, aksesuar, ev ürünleri alanında çalışıyor. 1969' da ilk butiğini açmış. 1971' de ilk kadın kıyafet koleksiyonunu oluşturmuş. Parfümleri L'oreal işbirliğiyle çıkarmış. Bünyesinde Polo Ralph Lauren, Polo Denim, Black Label, Lauren Jeans Co. vs. alt markalar var.

Baharatlı- ağaçımsı bir parfüm olan Ralph Lauren Polo Explorer, baharat, odunsu ve denizel notalar gibi nüanslar veriyor.

Üst- mandalina, bergamot,

Orta- Havai akuatik akoru, kişniş, baharatlar ( ? ), meşin,

Alt- Küba maunu, paçuli, sandal ağacı, kehribar.

Klâsik açılış= Ferah, serin, taze ve kısa sürede etkisini yitiren turunçgiller.

Daha sonra, birbirinin içine geçmiş olarak deniz/ okyanus etkili notalar, kişnişten kaynaklanan hafif baharlı- meyvemsi tatlar, yumuşak baharatlar ve odun notaları... Burada serin ve taze etkiler devam etmekte. Aslında  yeşilimsi- ormansı bir ton da mevcut. Notalar keskinlik, kalıcılık kazanıyor. Kalite artıyor. Meyveli ve yumuşak baharatlı aromalar belirginleşiyor. Ancak, az da olsa sentetiklik var.

Son bölümde ise, tamamen odunsu- ahşap notaların egemenliği söz konusu. Tozlu ve yoğun paçuli ve baskın ahşap notaları da var; kehribar ve sandal ağacının yumuşak ve tatlı yorumu da... Ne var ki, benim tenimden biraz daha yumuşak odun notalarıyla ayrıldığını söyleyebilirim.

Nota geçişleri genelde başarılıdır.  Sonbahar - kış ve ılık yaz günlerinde güvenli bir kullanımı olur. Kalıcı, baskın ve sıcak bir rayihası var. Zaman zaman hafif bir tatlılık barındırıyor. Uygun dozajlanmazsa rahatsız edebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder