2 Nisan 2013 Salı

Memo- Inle EDP / 2007



























Memo- Fransız niş parfüm markasıdır. Bugün Memo- Inle isimli bayan parfümünü incelemek niyetindeyim. Kremsi, tatlı, tozlu, pudralı, yumuşak, sıcak, ferah ve biraz yapay esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, vanilya ve misk içeriklidir. Çiçeksi- şipre grubunda gösterilebilir.

Üst- artemisia ( yavşan otu ), nane, bergamot,

Orta- baharat, çeşnisi, osmanthus, yasemin, mate,

Alt- iris, misk, sedir ağacı.

Memo- İnle isimli parfümün başlangıcında, yeşil ve ferah yapıda kremsi turunçgiller ve aromatik otlar var. Bergamot, portakal, nane, artemisia ( yavşan otu ), adaçayı ve biberiye olarak düşünülebilir. Gene kremsi vurgular orta bölümü dolduruyor. Osmantus, yasemin, frezya gibi çiçeksi notalar ve arka planda tarçın- kakule tandanslı baharatlar bu anlamda önemlidir. Orta bölümden kapanışa kadar yoğun pudralı rayihalar içinde çiçeksi notalar ( iris, ylang ylang ), odunsu notalar ( paçuli ) ve vanilya yer almaktadır. Ayrıca son fazda tozlu ve pudralı misk hissediliyor.

Memo- İnle isimli parfümün sıcak, yumuşak ve ferah notalarla başladığını ancak ortalardan itibaren yoğun pudramsılık ve tozluluğun koku karakterine hakim olduğunu söylemeliyiz. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Gayet yavaş akışkanlıkla, 1 saat sonra tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Orta katmandan sonlara kadar görülen kremsi, pudralı ve tozlu rayihalar ve özellikle pudralı notalardaki yapaylıktan dolayı kalıcılık ve fark edilirlik artmış ve fakat bu durum parfümün tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekânda düzenlenen davet ve kokteylleri le gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder