21 Ocak 2024 Pazar

Givenchy- Gentleman Society EDP / 2023

 















Givenchy- Fransız moda şirketidir. Bugün Givenchy- Gentleman Society ( Toplum ) isimli parfümü incelemek amacındayım. Tatlı, kremsi, kuru, sıcak, yumuşak ve ferah yapıdadır. Baharatlar, odunsu notalar ve vanilya içeriklerine sahiptir. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- kakule, adaçayı,

Orta- nergis, Haiti vetiveri, Madagaskar vetiveri,

Alt- vanilya, palo santo ağacı, sedir ağacı.

Givenchy- entleman Society isimli parfümün başlangıcında kakule, biber ve karabiber gibi baharatlar bulunmaktadır. Bunlar tatlı, aromatik, sıcak ve biberli esintiler sunuyor. Bunu kuru vetiver temalı odunsu notalar takip ediyor. Kremsi tatlılıktaki vanilya ve gene odunsu notalar ( sedir ağacı ) ile sona geliniyor. Fakat son bölümde sıcak ahşapsı tonlamalar hissettim. Biraz daha kuru tarzda odunsu notalar ( sandal ağacı ? ) olabilir.

Givenchy- Gentleman Society isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılığı mevcuttur. Tene özgürce sıkılabilir. Baharatlı aromaları ve genele yayılmış sıcak, tatlımsı ve kuru rayihaları vesilesiyle kalıcılık değerleri yükselmiştir. Ayrıca hiçbir şekilde yapaylık ya da rahatsız edici etkenler yok. Son derece dengeli tatlılık ve uyumlu notalar var. Bu sayede günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Elbette genel beğeniye yöneliktir. Baharatlı- odunsu yapısıyla Modern Parfümler kategorisinde değerlendirilebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder