22 Kasım 2023 Çarşamba

Memo- Madurai EDP / 2022

 















Memo- Fransız niş parfüm markasıdır. Şimdi Memo- Madurai isimli parfümü değerlendirmek istiyorum. Meyveler, turunçgiller, çiçeksi notalar, misk ve amber içeriklidir. Şekerli, tatlı, kremsi, sıcak, serin, ferah, yumuşak ve yapay esintiler sunmakta. Çiçeksi- meyveli kategorisinde gösterilmiştir.

Notaları Arap yasemini, Hint yasemini, Mısır yasemini, şeftali, sandal ağacı, zerdeçal, sümbülteber, kadife çiçeği, süet, adaçayı, ve bergamot olarak açıklanıyor.

Memo- Madurai isimli parfümün açılışında kremsi ve şekerli tropik meyveler yer almakta. Şeftali, mango, guava ve turunçgil tandanslı bergamotu sayabiliriz. Daha sonra, tamamen yeşil ve ferah kokan çiçeksi notalar geliyor. Yasemin, siklamen, kadife çiçeği ve sümbülteber tahmin ettim. Sondaki odunsu notalar ( sandal ağacı ), misk ve amber de şekerli rayihalarla belirlenmekte.

Memo- Madurai isimli parfümde meyvemsi ve çiçeksi katmanlar serinken, diğer notalar sıcaktır. Bütün koku grupları yumuşak ve ferah yapılanmıştır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili kalıcılığının olması kremsi, şekerli ve sıcak koku karakterine bağlanabilir. Şekerli yapıdaki meyveler, sandal ağacı, misk ve amber yapaylık barındırıyor ama rahatsız etmiyor. Buna karşın tene biraz dengeli ( dört- beş fıs ) sıkmayı tercih edebilirsiniz. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyacaktır. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder