22 Mayıs 2023 Pazartesi

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge / 2021

 















Givenchy- Fransız moda markasıdır. Bugün Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge isimli parfümü değerlendiriyoruz. Tatlı, pudralı, keskin, sıcak, yumuşak, ferah ve yapay esintileri veriyor. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, tütsü, odunsu notalar ve ambergris barındırmakta. Odunsu- baharatlı kategoride gösterilebilir.

Üst- kan portakalı, zencefil,

Orta- sümbülteber, yasemin, yenibahar yaprağı,

Alt- paçuli, sandal ağacı, vetiver.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge- turunçgilli- çiçeksi bir açılış yapıyor. Keskin ve tatlı kan portakalını yeşil ve ferah kokan erkeksi neroli destekliyor. Devamında tatlı ve biberli aromatik baharatlar ( zencefil- yenibahar ) sahne almaktadır. Orta bölümde pudralı ve yapay çiçeksi notalar da yer alıyor. Sümbülteber ve yasemin olabilir. Kapanış faslını odunsu notalar ve amber forse edecektir : Sıcak tütsülü sandal ağacı baskın olmak üzere, yapay kokan paçuli ve ambergris net olarak algılanıyor.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge isimli parfüm, gerçi bayan parfümü olarak dizayn edilmiş. Ne var ki, turunçgilli, baharatlı ve odunsu bazlı koku içeriğiyle tamamen alfa- erkeksi bir parfümdür. Hatta piyasada tanınmasından kısa süre sonra erkeklerin favori kokularından biri olacağına eminim.

Koku düzleminde turunçgilli çiçekler, baharatlar, çiçeksi notalar, tütsülü odunsu notalar ve ambergris sıralanıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Yavaş akışkanlıkla, yarım saat içinde baharatlı- çiçeksi katmana geçiliyor. Bundan sonra özellikle dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği olacaktır. Tatlı, biberli, pudralı ve sıcak yapısından dolayı çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor.

Derinlik ve konfor noktasında kan portakalı, neroli, baharatlar ve tütsülü sandal ağacı mevcuttur. En fazla beğendiğimiz ve hoşumuza giden aromalar bunlardır. Ayrıca bu koku ekseni kalıcılığın yanısıra koku kalitesine de katkı yapmakta. Yani koku karakterinde duygusal zarafete, aromatik yumuşaklığa ve tensel uyuma yol açmakla bir nevî kolay kullanım sunmaktadır.

Givenchy- L'Interdit Eau De Parfum Rouge isimli parfümde, nota geçişleri başarılı olmasına rağmen yapay aromalar ( orta bölümdeki pudralı çiçekler, sondaki paçuli ve ambergris ) nedeniyle koku kalitesi bozulmaya ve aşınmaya uğramıştır. Bu nedenle burun ve zihin algısını zorlayabilir ve baş ağrısı yapabilir. Çok sıcakta sıkmayın. Tene dengeli dozaj verin : Üç- dört fıs yeter. Baharatlı ve odunsu bazlı yapısal düzen, sadece sonbahar- kış, soğuk havalar ve akşam saatlerinde kullanılmasına imkân tanıyor. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder