14 Eylül 2023 Perşembe

Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Reserve Privêe / 2022

 















Givenchy- Fransız moda markasıdır. Bugün Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Reserve Privêe isimli parfümü tanıtıyoruz. Tatlı, kremsi, şekerli, pudralı, köpüklü, sıcak, yağlı, yumuşak, ferah ve yapay esintiler yapmaktadır. Turunçgiller, çiçeksi notalar, baharatlar, deri, gurme notalar, içkimsi notalar, amber ve odunsu notalar barındırıyor. Oryantal- vanilyalı grupta gösterilmiş.

Üstte bergamot, ortada iris, kestane ve alt notalarda viski, odunsu notalar ve amber aromaları açıklanmış.

Givenchy- Gentleman- Eau De Parfum Reserve Privêe isimli parfümün başlangıcında kremsi tonlamalar yapan turunçgiller ( bergamot, limon ), çiçeksi notalar ( baskın iris, menekşe ) ve baharatlar ( kakule ) vardır. Orta katmanda çiçeksi notaların ağırlığı hissedilir. Kremsi & pudralı koku karışımları içinde yumuşak iris ve yasemin algıladım. Pudralı verilmiş deri- kakao ikilisi bunu takip etmektedir. Sonlara doğru, bu kakao notası iyice yağlı hale gelip şekerli bir tatlılıkta karar kılacaktır. Kapanışta viskili- tatlı / köpüklü amber ve kremsi odunsu notalar ( vetiver ) yer alıyor.


Givenchy- Gentleman Eau De Parfum Reserve Privêe isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet hızlı akışkanlıkla tene yerleşiyor. Sonrasında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Orta katmandan itibaren koku karakterine egemen olan kremsi, pudralı ve şekerli aromalar ve özellikle gurme notalardaki bariz yapaylık nedeniyle kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş, ancak tene dengeli sıkılması zorunlu hale gelmiştir. Ayrıca sıcaklık genel yayılmıştır. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekândaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde düşünülebilir. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder