11 Haziran 2023 Pazar

Memo- Argentina EDP / 2021

 















Memo- Fransız parfüm şirketidir. Şimdi Memo- Argentina isimli parfümü yorumlamak istiyorum. Baharatlar, çiçeksi notalar, odunsu notalar, misk ve reçineler barındırıyor. Tatlı, metalik, ilacımsı, sıcak, ve yapay esintiler sunuyor. Çiçeksi grupta gösterilmiş.

Notaları gül, Türk gülü, ambrette ( misk ebegümeci ), agar ağacı ( öd ağacı ), pembe biber, Arap yasemini, Mısır yasemini, manolya ve cypriol yağı olarak açıklanmaktadır. 

Memo- Argentina isimli parfümün başlangıcı tatlı baharatlarla yapılıyor. Tarçın ve pembe biber hissettim. Devamında tatlı, metalik, ilacımsı ve yapay etkilerle çiçeksi notalar ( gül teması ), odunsu notalar ( öd ağacı teması ) ve gene çiçeksi notalar ( yasemin, ebegümeci, manolya ) geliyor. Kapanıştaki misk ve odunsu reçineler ( laden otu ) bile yapaylıktan kurtulamıyor. 

Memo- Argentina isimli parfümün, geleneksel Arap parfümleri sınıfına girecek şekilde, gül, öd ağacı ve odunsu reçineler üzerine bina edildiğini anlıyoruz. Diğer notalar yardımcı elemandır. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yerleşmesini takiben, özellikle dışarıya karşı saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süren kuvvetli kalıcılık performansı gösterecektir. Tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Fark edilirlik ve kalıcılığının yüksek olması ve tene dengeli sıkılması şartı, parfümün geneline yansıyan metalik tatlılık ve ilacımsı yapaylık nedeniyledir. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde düşünülecektir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. 

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder