16 Ağustos 2023 Çarşamba

Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe EDP / 2022

 















Hermes- Fransız moda markasıdır. Şimdi Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe isimli parfümü yorumlamak istiyoruz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, tozlu, kuru, merhemsi, serin / soğuk, sucul, ferah ve yumuşak esintileri var. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar ve mineral notalar barındırmaktadır. Turunçgil- aromatik grubunda gösteriliyor. 

Üstte ağaç kavunu, ortada ardıç meyveleri, karabiber ve alt notalarda odunsu notalar ve mineral notalar açıklanmıştır. Buna ilaveler yapacağız. 

Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe isimli parfümün açılışında önce ferah mineral notalar ve hemen ardından ekşimsi, buruk ve sucul turunçgiller ( ağaç kavunu, limon, bergamot ) yer alıyor. Sabunsu ama ferah aromatik otlar ( ardıç meyveleri, kasnı otu sakızı, adaçayı ) bunu takip ediyor. Orta bölümde yeşil ve ferah kokan erkeksi çiçeksi notalar ( sardunya, leylak, siklamen ) var. Arada, güneş altında ısıtılmış taş efekti verilmiş. Devamında kuru, tozlu ve biraz biberli baharatlar ( karabiber, yenibahar ) sahne alıyor. Merhemsi ve sabunsu çakmaktaşı notası buna eklemleniyor. Tozlu, topraksı ve köksü odunsu notalar ( tematik vetiver, paçuli, sedir ağacı ) kapanışı yapmak üzereyken, son fazda, aslında her katmanda etkili olan mineral notaları hissetmekteyiz. 

Hermes- Terre D'Hermes Eau Givrêe isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Fark edilirliği de tene yakın kalmasıyla ilgilidir. EDP formatında olmasının etkisiyle, çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Sabunsu ve tozlu rayihalara rağmen yapaylık hissetmedim ve bunun da marifetiyle tene özgürce sıkılabileceğini belirtmek isterim. Günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Kaliteli ve ferah yeşil aromatik- odunsu kolonya havasındadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder