14 Haziran 2023 Çarşamba

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely EDP / 2021

 















Emporio Armani- İtalyan moda markasıdır. Bugün Emporio Armani- Stronger With You Absolutely isimli parfümü değerlendireceğiz. İçkimsi notalar, reçineler, turunçgiller, baharatlar, lavanta, vanilya, odunsu notalar, amber, deri ve tütsü içeriklerine sahiptir. Kuru, sıcak, şekerli, tatlı, kremsi, yumuşak, plastiğimsi ve yapay esintiler sunuyor. Oryantal- fujer kategorisine sokulabilir.

Üst- rom, elemi reçinesi, bergamot, 

Orta- lavanta, turunç ( portakal çiçeği ), 

Alt- kestane, vanilya, paçuli, sedir ağacı.

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely isimli parfümün başlangıcında şekerli içkimsi notalar ( rom ) ve turunçgiller ( bergamot- mandalina ) harmanı yer alıyor. Devamında orta katmanı tamamen baharatlar domine edecektir. Ana teması tatlı lavantalı şekerli tarçın olan bu baharatlar, daha sonra iyice biberli ve sıcak olmak üzere kakule- biber biçiminde çeşitlenecektir. Baharatlara gene orta katmanda kremsi yönü ağır basan amber- vanilya ikilisi destek veriyor. Kuru odunsu notalar ( paçuli ), yapay ve plastiğimsi deri ve sıcak tütsülerle sona geliniyor.

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely- açılışta içkimsi turunçgillerle beraber, tatlı reçinelere de bir pay bırakıyor. Bu reçineler meyvemsi hissiyat verdiğinden, elemi reçinesi tahminini yapacağız. Ayrıca orta katmanın gelişme evresinde baharatlar da kremsi hale geliyor. Bu da tatlı & kremsi kokan amber ve vanilyadan kaynaklanabilir.

Koku düzleminde içkimsi notalar, turunçgiller, reçineler, lavanta aromalı baharatlar, amber, vanilya, odunsu notalar, deri ve tütsü biçimlenmesi görülmektedir. Aromalar genelde katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Sadece turunçgiller birbiriyle karışarak harmanlanmış. Lavanta, amber ve vanilya aromaları da baharatlara destek vermiş. Hızlı akışkanlıkla lavantalı baharatlar kısmına geçiliyor.

Derinlik ve konfor noktasında rom, kakule, biber, amber, paçuli ve tütsü aromalarını beğeniyoruz. Bunlar diğer nota gruplarına göre daha rafine, dingin ve temiz hissiyat veriyor. Ayrıca bir bakıma, parfümün ana aksını / istasyonlarına oluşturduğu için önem taşıyor. Gene bu nedenle koku karakterinin en zengin ve kaliteli unsurları burada bulunuyor.

Emporio Armani- Stronger With You Absolutely- hızlı akışkanlıkla baharatlı katmana yöneldikten sonra, dışarıya karşı oldukça saldırgan bir fark edilirlikle esmeye başlıyor. Aslında, toplu halde gayet yüksek tatlılığa yol açan aromaları ( vanilya, amber, reçineler ve baharatların büyük kısmı ) göz önünde tutarsak ve yoğun fark edilirliği de unutmazsak, parfümün tene dengeli sıkılması gerektiği sonucuna varacağız. Bence üç- dört fıs yeter. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün süreyle kuvvetli kalıcılık performansı gösteriyor. Tatlılığın yüksek olması kalıcılık ve fark edilirlik üzerinde temel etkendir. Deri notasındaki yapaylık da kaliteyi olumsuz etkilemiş. Buna rağmen nota geçişleri sorunsuz olmuş. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortamda düzenlenen kokteyl ve davetler ile gece gezmelerinde sizi memnun edecektir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

1 yorum:

  1. Orta notalari harika kokuyor, tavsiye ederim, kalici ve guzel bir parfum. Intensively'den daha az tatli, daha farkli.

    YanıtlaSil