13 Şubat 2022 Pazar

Penhaligon's- The Tragedy of Lord George EDP / 2016

 















Penhaligon's- İngiliz kolonya, parfüm ve kozmetik markasıdır. Bugün Penhaligon's- The Tragedy of Lord George isimli parfümü konuşacağız. İçkimsi notalar, odunsu notalar, çiçeksi notalar, baharatlı nüanslar, tütsü, tonka fasülyesi, vanilya, amber ve deri aromaları barındırıyor. Metalik, koyu, sabunsu, pudralı, tatlı, yumuşak, ferah, sıcak, küflü ve yapay esintileri var. Oryantal- baharatlı grupta gösterilebilir.

Odunsu notalar, brandy içkisi, tonka fasülyesi ve amber gibi notalar açıklanmış. Buna ilaveler yapacağız.

Penhaligon's- The Tragedy of Lord George isimli parfüm, koyu ve metalik içkimsi notalarla açılıyor. Brandy içkisinin olduğunu kabul ediyoruz. Devamında odunsu notalar & çiçeksi notalar sentezi var. Sandal ağacı- yasemin biçiminde tahmin etmek mümkündür. Ama burada ikisi de sabunsu karakterde verilmiş. Orta bölümde çiçeksi notalar baharatlı- sarı çiçek tonlamalarına ( sardunya- ylang ylang ) çevrilmekte. Burada sabunsu baharatlar ( tarçın ) da olabilir. Buna ahşapsı notalar ve dumanlı tütsüler destek veriyor. Sonlara doğru önce pudralı tonka fasülyesi baskınlaşacaktır. Sonra tatlılık yükseliyor. Tatlı vanilya- amber ikilisi var. Kapanıştaki küflü deri notası yapaylıktan nasibini almış.

Penhaligon's- The Tragedy of Lord George isimli parfümün odunsu & çiçeksi harman dışındaki diğer aromaları katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Geneldeki sıcaklık, orta bölümden itibaren artıyor. Son bölüm hariç pek tatlılık yok. Sabunsu- pudralı karakter yapısı her katmana sirayet etmiş. Yapay deri notası baş ağrıtabilir : Bütün bu açıklamalardan sonra tene dengeli dozaj verilmesini ( üç- dört fıs ) ve çok sıcakta kullanılmamasını tavsiye edeceğiz. Ayrıca yukarıda belirttiğimiz sabunsu- pudralı yapı nedeniyle sonbahar- kış mevsimi, soğuk havalar ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülecektir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık yapıyor. Gayet yavaş akışkanlıkla 1 saat içinde tamamen tene yerleşiyor. Devamında sahibine ve dışarıya karşı saldırgan bir fark edilirliği var. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5


Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder