16 Ağustos 2017 Çarşamba

Kahveli- Çikolatalı Parfümlerin Atası = Rochas Men EDT / 1999



























Rochas Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

kahveli- çikolatalı parfümlerin atası




Rochas ile ilgili kısaca bilgi verir misiniz ?



Fransız moda markası. Kuruluş 1925. Kurucusu Marcel Rochas. Önce modern kadına yönelik kıyafetler tasarlıyor. Sonra 1949 'da ilk bay parfümü Moustache' ı çıkarmış. Firma 1950 'li yılların ortalarından sonra birçok kez el değiştiriyor.


Bu parfümle tanışmanız pek hoş olmamış. Çok da beğenmemişsiniz. Acaba sizin tarzını mı yansıtmadı ?



O sırada hava çok sıcaktı ve tenim de bayağı terliydi. Bunu dikkate almadan,  o anda yanlış karar vermiş olmalıyım. İlk sıktığımda izlenimlerim olumsuzdu. Sabırsızlık içinde, ilk s daniyelerde çok şekerli, çok bayık, ayarı kaçmış, piyasada bir sürü benzeri bulunan yanık şekerli parfümlerden biri olarak görmüştüm. One Million' da da aynı hataya düştüğümü hatırlıyorum.  Oysa, hiçbir parfüm hakkında önyargılı olmamak icap eder. Hemen, ilk anda karar vermeyip biraz beklemeliyiz. Ben bunu yapmadım mesela. Acele ettim. Bir de tenim terli olunca, kötü etkisi oldu. Yoksa tarz meselesi değil. Koku birkaç saniye sonra kişiliğini ve tarzını belli etsin, teninize otursun; ondan sonra karar verip yorumlayın. Aynı olayı Carolina Herrera VİP 212 Men' de de yaşadım. İlk başta '' elmayı kes, üzerine tarçın serp, kokla ya da ye. Aynen onun gibi kokuyor. Hiçbir özelliği yok...'' diyerek eleştirmiştim. Daha sonraları ise, tam aksine, sıkıp kokladıkça hayran olduğum, o afrodizyak etkili rayihasıyla kendimden geçtiğim kült bir parfüm haline geldi. Hani, ''muhteşem bir koku'' desem, ne kaybederim acaba?... İnsanlara,'' neden One Million, Armani Code, Jean Paul Gaultier Le Male kullanıyorsunuz'' diye kızmak da yanlış bence. Tamam, bunlar muhteşem parfümler değil, ama gene de iyi kokular... Sonuçta ana akım markaların insanlara çöp parfümlerden başka seçenek bırakmadığı bir ortamda yaşıyoruz.

 Parfümler; o kokulu, büyülü sular Allah'ın bize armağanıdır. Cennetten gelen sonsuz nimetlerdir... Bu bağlamda hiçbir parfüme haksızlık etmemeliyiz.


Rochas Men 'in önemi nedir ?



 Rochas Men bir klasik... Harmanına saygı duymak gerekiyor. Şu anda piyasada bulunan birçok şekerli, kahveli, çikolata-vanilya temalı parfümün öncüsü ve atası işte bu parfümdür. Bu yönüyle de parfüm dünyasında bir akım ve felsefe başlatmıştır. Benim gibi, parfüm alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerin de mutlaka denemesi gereken, es geçilemeyecek, önemli bir parfümdür. Ayrıca, One Million' ın bugün piyasada bulunmakta olduğu şöhretli konumda daha önce Rochas Men vardı.


Rochas' ı harman ve genel koku düzlemi açısından değerlendirir misiniz ?



    Tatlı- odunsu grupta değerlendirilen Rochas Men' in harmanı=

    Üstte lavanta, bergamot;

    Ortada yasemin, virjinya sedir ağacı, inci çiçeği, ahududu, kapuçino;

    Altta sandal ağacı, paçuli, amber, vanilya...

 Parfümün açılışı tatlı lavanta ve turunçgil şeklinde. Sonra koku pek fazla değişiklik göstermiyor. Koku düzlemi açısından benzetme yapacağım= Şekerli kahve, kapuçino, çikolata-vanilya, karamelli bisküvi biçiminde gidiyor. Aslında, başlangıçtaki lavanta ve turunçgil notasından sonra, hani parfümün harmanını bilmeseniz, böyle bir aroma ve birbirine benzer kahve-çikolata-vanilya hissiyatı sizin için tam bir sürpriz olur... Koku, klasik bir açılıştan sonra pek de beklenmeyen bir mecrada gidiyor. Sonlarda ise, ağaç, amber ve vanilya notaları net olarak hissedilmekte.  Ne var ki, şekerli kahve-çikolata-karamel aroması; ağaç ve amber notalarını destekler şekilde her daim baskın oluyor. Parfümün derinlik ve konfor çizgisi kahve- ağaç- amber / vanilya olarak belirlenmekte. Tenden de böylece ayrılıyor.


Rochas Men, size neyi hatırlatıyor ?





Günümüze yakın nüansları var. Bir kafe- restoranda, çikolata ve karamelli kek eşliğnde kahve tüketmek gibi metaforu düşündürüyor.



Bu parfümü kullanacaklara tavsiyeniz nedir ?



Yaz sıcağında boğucu olabilir.  Uygun dozajlamakta yarar var. Tam bir sonbahar-kış kokusu. Gene de serin yaz akşamları için uygun bir seçim. Elbette kalıcılık su götürmez. Tenimde bir güne yakın duruyor.  Tene oturdukça güzelleşen, aynen VİP 212 Men' de olduğu gibi ( ikisi çok farklı kokular tabiî ), yürüdükçe rüzgarınızla etrafa yayılan bir parfüm...

Koku -3 Kalıcılık -5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder