1 Eylül 2017 Cuma

Giorgio Armani- Acqua Di Gio EDT / 1996






Giorgio Armani Acqua Di Gio parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak % 40 yoğun esanslıdır. 

Giorgio Armani- İtalyan moda markasıdır. Şimdi Giorgio Armani- Acqua Di Gio isimli parfümü yorumlayacağım. Turunçgiller, çiçeksi notalar, aromatik otlar, meyveler, odunsu notalar ve amber içeriklidir. Tatlımsı, buruk, ekşimsi, sucul, ozonlu, denizel, yumuşak, ferah, yapay, soğuk / serin ve tuzlu esintiler barındırıyor. Sucul- akuatik tabanlı meyveli- çiçeksi grupta gösterilmiş.

Üst- turunçgiller, misket limonu, mandalina, yasemin, bergamot, limon, portakal çiçeği;

Orta- tavşankulağı, muskat, muhabbet çiçeği, kişniş, menekşe, frezya, sucul notalar, şeftali, hedion otu, gül, yasemin, biberiye, ozon notası;

Alt- amber, paçuli, meşe yosunu, sedir ağacı, beyaz misk.

Giorgio Armani- Acqua Di Gio- biraz buruk ve ekşimsi turunçgiller ( bergamot, limon )  ve tatlımsı meyvelerle ( kavun )  açılıyor. Başlangıçtaki buruk ve ekşimsi vurgular, aromatik otlar ve çiçeksi notalara da sirayet etmiştir. Biberiye ve kişniş gibi, çamsı aromatik otlar var. Bunlar biraz daha yeşil- bitkisel karakterdedir. Menekşe ve yasemin gibi, erkeksi çiçekler var. Sentetik sucul & ozonlu hissiyat ile birlikte tuzlu deniz suyu aromaları da, çiçeksi notaların üzerinde etkili olmaya yöneliyor. Kapanış ve tenden ayrılış, sedir ağacı baskınlığındaki yumuşak odunsu notalar ve amberle yapılmıştır. Odunsu notalarda özellikle yapaylık dikkat çekiyor.

Giorgio Armani- Acqua Di Gio isimli parfümde genel bir tatlılık da var. Çünkü tatlımsı meyveler kendini her zaman hatırlatıyor, sondaki amber tatlılığa katkı yapıyor ve çiçekler de bir süre sonra tatlanıyor. Orta bölümden itibaren ekşimsi- tatlımsı aromalar yer değiştiriyor. Sucul ve ozonlu notalar pek baskın değil, öteki genel notaların içinde erimiş. Hızlı akışkanlıkla tene yakın durma eğilimindedir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenmektedir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılık ve fark edilirliği arttırılabilir. Zaten meyveli- çiçeksi- aromatik bir kolonya havasındadır. Böylece günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. 

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder