16 Eylül 2017 Cumartesi

Giorgio Armani- Eau De Nuit EDT / 2013






















Giorgio Armani Eau De Nuit parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Giorgio Armani- İtalyan moda firmasıdır. Şimdi Giorgio Armani- Eau De Nuit isimli parfümü konuşacağız. Baharatlar, amber, çiçeksi notalar, tonka fasülyesi, turunçgiller ve vanilya içeriklerine sahiptir. Tatlı, pudralı, kremsi, tozlu, yumuşak, sıcak, ferah ve yapay esintileri var. Oryantal- fujer kategorisinde gösterilebilir.

Üst- pembe biber, bergamot, 

Orta- iris, kakule, muskat, kediotu,

Alt- tonka fasülyesi, sedir ağacı, amber.

Giorigo Armani- Eau De Nuit isimli parfümün başlangıcındaki yoğun ve biberli baharatlar kakule, tarçın ve pembe olarak tahmin ediliyor. Aralarda bergamot ve limon tarzında turunçgiller var. Baskın baharatlar koyu ve tozludur. Yardımcı eleman olan turunçgiller ise tatlımsıdır. Orta katmanda gördüğümüz çiçeksi notalar gene pudralı koyulukta ve erkeksi yapıda olmakla birlikte, açılıştaki baharatlara da yardımcı olarak, onları pudralı hale getiriyor. İris, kediotu, zambak ve sardunya olmalıdır. Son bölümde yer alan tonka fasülyesi- amber kombinasyonu önce pudralı tonlamalar yapıyor. Parfüm tene oturduktan sonra kremsi tatlılıktaki vanilya notasının devreye girmesiyle, tonka fasülyesi- amber ikilisi de kremsi kokacaktır. Yoğun ve biberli baharatlar ise, parfümün her katmanında az ya da çok- etkili olmayı sürdürecektir.

Giorigio Armani- Eau De Nuit isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapmaktadır. Oldukça yavaş akışkanlıkla, iki saat sonra tene yerleşmesi tamamlanmaktadır. Devamında sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği var. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılığı olacaktır. Tene dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Parfümün genelini domine eden pudramsı / kremsi rayihalar, pudralı çiçeklerle desteklenmiş biberli baharatlar ve özellikle kapanıştaki görülen yapaylık ( tonka fasülyesi- amber ) söz konusu olduğunda kalıcılık ve fark edilirlik değerlerinin yükselmesini ve bunun yanında tene dengeli sıkılması gerekliliğini anlayabiliyoruz. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokudur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html













1 yorum:

  1. Farkedilirliği benim tenimde bir kol mesafesinden alınıp 8 saat filan götürüyor rahatlıkla

    YanıtlaSil