13 Eylül 2017 Çarşamba

Klasik İtalyan Tarzı ve Keskin Baharatlar : Giorgio Armani Code Sport EDT / 2011























Giorgio Armani Code Sport parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Keskin baharatlı akdenizli parfüm / akdenizli parfümlerin şahı




Code Sport ' u Giorgio Armani markası altında tasarlamışlar. Giorgio Armani kimdir ?


Aslında ilk başta tıp eğitimi ve fotoğrafçılık geçmişi var. Daha sonra 1974 ' te ortağıyla beraber kendi şirketini kuruyor. İtalyan erkek giyiminin öncüsüdür. Temiz ve kalıplı çizgileriyle tanınıyor. 1975 'te kadın giyimine de el atmış. Daha önce, La Rinescente 'de vitrin düzenlemesi yapmış. 1961 - 70 arasında Nino Cerruti için çalışmış.



Code Sport 'u nasıl değerlendirmektesiniz ?




Armani Code Sport' un önemini kısa bir cümleyle ifade etmekle işe başlayabiliriz= Bu parfüm, klasik İtalyan tarzı ile Doğu etkili parfümlerde gördüğümüz baharatları harmanlamaktadır. Yani, başlangıçta turunçgiller ve aromatik otlar ile İtalyan parfümleri gibi açılış yapıyor. Sonra özellikle orta notalardan itibaren keskin ve tatlı baharatlar ( zencefil ), amber ve vetiver notaları baskınlaşarak, koku karakteri Doğulu- Asyalı parfümlere gönderme yapmakta.

Armani Code Sport; klasik İtalyan tarzının Doğu' ya yönelişidir... Bu nedenle parfüm dünyasında önemli bir figürdür.

 Harmanı genelde sade denilebilir. Ne var ki, çok lüks, şatafatlı ve debdebeli bir tonlamayla karşılaşmaktayız.

Üst= Bahçe nanesi, acı nane, yaban nanesi, mandalina.

Orta= Kenevir, zencefil, vetiver.

Alt= Amber.

Bu kokuyu turunçgil- baharatlı kategorisine sokabiliriz. Bir parfümde ilk defa bir bitkinin üç değişik yorumu kullanılmış= Nane.

Parfüm nane ve zencefil etrafında şekilleniyor. Diğer notalar bunlara dengeli ve uyumlu olarak eşlik ediyor. Kuru ve soğuk nanenin serinliği ile sıcak ve biberli rayihası olan zencefilin yakıcılığını harmanlanıyor. Nane ile buzun cildinize ferahlık veren serinliğine gönderme yapılıyor. Zıtlıklar, karşıtlıklar uç noktalar, karşıt duygular yaşıyorsunuz ve sonra bunların arasında dengeye geliyorsunuz.

Nanenin üç değişik türü ve mandalina ile canlı, ferah, dinamik ve serin bir açılış yapıyor. Burada  serin-soğuk dokunuşu ile cildinizi rahatlatıyor.

Sonra zencefil hakim nota haline geliyor. Zencefilin sıcak, baskın ve biberli yapısı ile cildiniz birdenbire yanma noktasına kadar zorlanıyor. Vetiver de bu arada kuru ve sıcak tonu ile zencefili desteklemekte.

Nane ile cildinize hafif dokunuş yapan parfüm, zencefil ile yakmaya ve tırmalamaya başlıyor. Ve bu yakıcı ve ısırıcı his, özellikle yaz aylarında kendini belli ediyor ve âdeta teninize yapışıp kalıyor. Zaten bu parfümün tende kalış süresi tam bir günü buluyor.




En sonunda amber yumuşak, tatlı ve sıcak rayihası ile zencefilin yakıcılığını daha da pekiştirmiş.

Koku düzleminde nane- mandalina- zencefil- vetiver- amber notaları temiz ve net biçimde alınıyor. Gayet dengeli ve pürüzsüz bir hissiyat sözkonusudur.

Derinlik ve konfor noktasında nane- zencefil- amber notaları kalıcı, kaliteli ve güzel etkiler vermekte. Belki bunlara ikinci olarak vetiver aromasını katabiliriz.

Code Sport böyle bir parfümdür. Günlük kullanıma uyar. Hafif, fesh, tatlı rayihalar ile her ortama ( davet, toplantı, gece kullanımı vs. ) uygun olur. Sabahleyin dengeli sıkılmalıdır. Öğleden sonra ofis içinde kullanılabilir.


 Armani Code Sport size neleri hatırlatmakta ?



 Çöl ve denizin karşıt duygularını yaşatıyor. Bu parfümü sıkmak, kullanmak bir astral seyahat anlamı taşyor. Ya da kızgın kumlardan serin sulara kendini atmak gibi.





One Millon ile Code Sport'u karşı karşıya getirelim=

One Million; Fatih ve 2. Bayezid dönemini hatırlatıyor. Klâsik Osmanlı dönemi, karada yapılan fetihler; tarçın, karanfil ve karabiberin saray yaşantısında kullanılması, geleneksel kurumlar ve mimarî... One Million'daki baharatlar bu dönemde kullanılıyordu.













Code Sport ise, Kanunî dönemini çağrıştırır. Portekizliler ile yapılan deniz savaşları, Hint deniz seferleri; Akdeniz hakimiyeti için Haçlı donanmasıyla yapılan savaşlar, denizde kazanılan zaferler; mimarînin Sinan ile başlayan olgunluk dönemi; zencefilin Hint deniz seferleri ile birlikte Osmanlı ülkesine taşınması; keza vetiver de Hindistan kökenli bir bitkidir... Code Sport, Osmanlı modernleşmesini akla getiriyor. Bu, aynı zaman da Osmanlı İmparatorluğu'nun güç, ihtişam ve debdebesinin zirve dönemidir.




Kısacası, Code Sport sınırları zorlayan ve insanın duygu dünyasında depremler yaratan sıradışı, egzotik ve sofistike bir kokudur. Özellikle tene oturduğunda, zaman geçtikçe güzelleşen ve dayanılmaz bir cazibesi olan bir şaheserdir.

Koku -5 Kalıcılık -5




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder