7 Aralık 2019 Cumartesi

Rosendo Mateu Olfactive Expressions- No. 5 Floral, Amber, Sensual Musk EDP / 2017

 















Rosendo Mateu Olfactive Expressions No. 5 Floral, Amber, Sensual Musk EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Rosendo Mateu Olfactive Expressions- Barcelona merkezli İspanyol niş parfüm markasıdır. Şimdi Rosendo Mateu Olfactive Expressions- No. 5 Floral, Amber, Sensual Musk isimli parfüm hakkında aldığımız notları yazıya geçireceğiz. Baharatlar, çiçeksi notalar, tütsü, deri, misk, amber ve vanilya içeriklidir. Tatlı, pudramsı, tozlu, yapay, plastik, sıcak, yumuşak ve ferah esintileri bulunuyor. Oryantal- çiçeksi grupta gösterilebilir.

Üst- baharat çeşnisi, egzotik çiçek notaları,

Orta- karanfil, vadi zambağı,

Alt- amber, vanilya, misk.

Rosendo Mateu Olfactive Expressions- No. 5 Floral, Amber, Sensual Musk isimli parfümün başlangıcında tatlı ve biberli baharatlar mevcuttur. Tarçın, zencefil, havlıcan ve yenibahar olmalıdır. Daha sonra çiçeksi notalar geliyor. Ancak bu çiçeksi notaların karakteri biraz karışıktır : Biberli tonlamalar, pudramsı rayihalar, plastiğimsi etkiler ( yanık plastik kokuları ) ve hatta kül tablası kokuları iç içe geçmiştir. Bu çiçeklerin karanfil temalı olduğunu düşünmek için elimizde yeteri kadar kanıt vardır. Çiçeksi notaların tahammülü zor yapaylık, yüksek sıcaklık ve tozluluğa sahip olduğunu düşünürsek, bunların arasına hayvansal tarzda misk- deri ve kül tablası kokuları veren tütsü- deri aromaları karışmış olabilir. Ylang ylang, zambak, yasemin ve iris gibi, hatta neredeyse hayvansal kokabilen çiçekleri tahmin edeceğiz. Devamında zaten iyice sıcaklaşmış tütsüler ve yapay deri vurguları, orta katmandaki çiçeksi notalardan sıyrılıp kendi başına belirginleşiyor. Kapanıştaki misk- amber- vanilya troykası da yapaylıktan nasibini almıştır.

Rosendo Mateu Olfactive Expressions- No. 5 Floral, Amber, Sensual Musk ( Çiçeksi, Amber, Şehvetli Misk ) isimli parfümde açılış ve kapanıştaki aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Orta katmandaki çiçeksi notalar ise, birbirinin içine geçip harmanlanmış vaziyette algılanır. Bira yavaş bir akışkanlıkla, yarım saat içinde tene yerleşecektir. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun, saldırgan ve boğucu bir fark edilirlik yapar. Çabuk terleyen yağlı tende de üç gün boyunca kuvvetli kalıcılığı söz konusudur. Tene dengeli dozaj verilmesi gereklidir. Bir- iki fıs yeter. Orta bölümden itibaren etkili olan ve giderek artan sıcaklık, yapaylık ve pudramsılık nedeniyle / vesilesiyle fark edilirlik ve kalıcılık muazzam yükselmiş ancak bu durum tene dengeli sıkılmasını zorunlu kılmıştır. Yoksa baş ağrıtacak ve burun ve zihin algısını zorlayacaktır. Sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder