22 Aralık 2019 Pazar

Guerlain- L'Instant Magic Pour Femme EDP / 2007



























Guerlain- L'Instant Magic Pour Femme parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 25 yoğun esanslıdır.

Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Guerlain- L'Instant Magic Pour Femme isimli parfümle ilgili bazı notlar aldım. Tozlu, tatlı, yumuşak ve sıcak rayihalar salıyor. Turunçgil, çiçek ve odunsu nota gibi doneleri var. Çiçeksi- odunsu / misk kategorisinde gösteriliyor.


Üst- anason, bergamot, limon,

Orta- mimoza, karanfil, menekşe, frezya, gül,

Alt- iris, sandal ağacı, badem, vanilya, sedir ağacı, misk.

Guerlain- L'Instant Magic Pour Femme isimli parfüm koku formlarına göre yorumlanacaktır : 

Buz- metal kokuları : Bu şekilde yapılanan turunçgiller ( bergamot, mandalina ) ve keskin anasonla açılıyor. Canlı, enerjik ve erkeksi bir başlangıç olmuş.

Pudralı ve tozlu çiçekler ve yumuşak- kremsi çiçekler harmanı : Keskin turunçgil ve anason, etkisini sürdürürken, çiçeksi katman geçiliyor. Yumuşak çiçekler ( gül, frezya, yasemin, mimoza ) daha baskındır. Ancak tene oturma döneminde pudralı çiçekler ( iris, sardunya, menekşe ) kontrolü ele almakta. Biraz sabunsu ve erkeksi hale gelen çiçekler çiçekler tozlanmaya başlıyor.

Şekerli tatlılık :  Vanilya ve misk bunda etkilidir. Kapanış kısmına gelinir. Tatlılık artar. Ancak pek rahatsız etmez.

Tozlu notalar : Orta katmandaki pudralı çiçekler tozluydu. Bu hissiyat aşağıya iniyor. Bu sefer odunsu notalarda da bir miktar tozluluk var. Sedir ağacı buna örnektir. Amber ve sandal ağacı ise, mumsu, sıcak ve yumuşaktır.

Guerlain- L'Instant Magic Pour Femme isimli parfüm turunçgiller, anason, iris ve menekşe gibi aromalarla, erkek kullanımına da izin vermekte. Güçlü, yoğun ve kalıcı bir parfümdür. Çabuk terleyen yağlı tende, gün boyu kuvvetlice esmektedir. Fark edilirliği ilk anda güçlüdür. Sonra hızlı akışkanlıkla tene oturur ve sakinleşir. Çiçeksi notalar- sonbahar- kış, diğer notalar ise ilkbahar- yaz esintilidir. Dengeli sıkılmalıdır. Dört- beş fıs yeter. Akşam saatleri, soğuk havalar ve serin yaz akşamlarında kullanılır. Gece gezmesi, dış mekân davetleri için uygundur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder