28 Aralık 2019 Cumartesi

Guerlain- Santal Royal EDP / 2014


























Guerlain Santal Royal EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Guerlain- Fransız parfüm markasıdır. Bu markanın Ortadoğu pazarına yönelik ürettiği parfümler ilgi çekiyor. Bu parfümler, Les Absolus d' Orient Koleksiyonu altında sergileniyor. Bugün incelemesini yapacağımız Guerlain- Santal Royal isimli parfüm de, bu koleksiyonun eserlerinden biridir.

Guerlain- Santal Royal- sandal ağacı temalı parfüm olarak düşünülmüş. Odunsu notalar, deri, meyve ve çiçek aromaları veriyor. Tatlı, yumuşak, kremsi, yapay, ilacımsı ve koyu tonlamalar yapıyor. Oryantal- odunsu kategorisinde gösterilmekte.

Üst- portakal çiçeği, yasemin,

Orta- şeftali, tarçın, gül,

Alt- sandal ağacı, deri, öd ağacı, misk, amber.

Guerlain- Santal Royal ( Kraliyet Sandal )- ilginç bir parfüm... Nedenini açıklayayım= Parfümde iki farklı ana tema var= Birincisi güllü sandal ağacı & öd ağacı sentezi, ikincisi kuru deri & ilacımsı öd ağacı sentezi.

Bir başka ilginçlik de şudur= En azından, benim tenimde bu durum geçerli olabilir... Parfümün açılışı, gidişatı ve aromaların tene oturma sırası, açıklanan nota katmanlarından farklıdır. Yani, parfüm alt notalardan üst notalara doğru bir seyir takip ederek, tene yerleşmektedir.

Bu sözünü ettiklerimizin daha net anlaşılması için, Guerlain- Santal Royal isimli parfümün aromalarını, tene oturma sıralarına göre değerlendirelim...

Guerlain- Santal Royal- Tene Oturma Sırası= ( Benim tenime oturma sırası ).

AÇILIŞ= Gül- sandal ağacı ve öd ağacı.

Guerlain- Santal Royal- güllü sandal ağacı teması ile açılmakta. Yumuşak ve bir miktar tozlu öd ağacı, buna destek vermekte. Yumuşak, ferah ve tatlı bir gül var. Sandal ağacı da kremsi ve yumuşak esintiler yapıyor.

Parfümün birinci ana teması güllü sandal ağacı & öd ağacıdır.

DEVAM= Deri ve öd ağacı.

Orta katmanda öd ağacı vurgusu, şekil değiştiriyor. Bu sefer yağlı ve ilacımsı öd ağacı kıvamına geliyor. Elbette burada yapaylık var. Kuru deri notası da, öd ağacına eklemleniyor. Kurutulmuş, tabaklanmış deri kokuları ile ilaç gibi kokan öd ağacı vurguları, burun ve zihin algısını zorlayabilir.

İkinci ana tema kuru deri & ilacımsı öd ağacı olarak belirleniyor.

KAPANIŞ= Meyveler ve çiçekler.

Son bölümde kremsi ve biraz ekşimsi tonlarda meyveler ve yumuşak beyaz çiçekler bulunmakta. Tahminlerimiz şeftali, kayısı, yasemin, manolya ve gül olmakta. Güzel, modern ve ferahlatıcı bir harmanla nokta konulmakta.

Guerlain- Santal Royal isimli parfümde baharatları hiç hissetmedim. Belki açılıştaki güllü sandal ağacı, biraz baharatlı dokunuş yapıyor. Ama baharatlar genel gidişatta bağımsız bir ağırlığa sahip değil. Kuru deri ve ilacımsı öd ağacı dolayısı ile dengeli sıkmak gerekir. Üç- dört fıs yeter. Çok sıcakta sıkılmaz. Sonbahar- kış, akşam ve soğuk havalar için idealdir. Günlük kullanıma uydurmak istiyorsanız, dengeli sıkmalısınız. Gene de açık hava- dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde kullanılabilir.

Guerlain- Santal Royal- çabuk terleyen yağlı tende, üç gün süreyle yüksek kalıcılık yapmakta. Fark edilirlik performansı da her zaman başarılı / yoğundur. Aromalar katman halindedir ve sırası geldikçe algılanır. Tatlılık genele yayılmış. Sade, basit ve minimalist bir koku düzeni vardır. Tene yerleşmesi yavaş oluyor ve iki saat sonra tamamlanıyor.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder