9 Nisan 2018 Pazartesi

Calvin Klein- Obsession For Men EDT / 1986























Calvin Klein Obsession For Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Calvin Klein- ABD merkezli moda markasıdır. Bugün Calvin Klein- Obsession For Men isimli parfümü inceleyeceğim. Aromatik otlar, turunçgiller, lavanta, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya ve odunsu notalar içeriklidir. Buruk, ekşimsi, tozlu, tatlı, sabunsu / soğuk, yumuşak ve sıcak esintiler sunuyor. Oryantal- baharatlı grupta gösterilmiş. Ancak klasik fujer parfüm özelliği mevcuttur.

Üst- kişniş, lavanta, mandalina, greyfurt, bergamot, misket limonu, tarçın,

Orta- muskat, karanfil, yasemin, adaçayı, gül ağacı, çam ağacı, mür reçinesi, kırmızı meyveler,

Alt- amber, sandal ağacı, paçuli, misk, vanilya, vetiver.

Calvin Klein- Obsession For Men- aslında çok basit bir koku formu vermektedir : Sabunsu / soğuk tonlamalar ve fujer karakter parfümün geneline egemendir. Öncelikle açılışın buruk tarzda turunçgiller ve aromatik otlarla yapıldığını belirtelim. Bergamot, limon, adaçayı ve fesleğen tahmin ediliyor. Sonrasında parfümün sonuna dek sabunsu ve soğuk- serin aromaları göreceğiz.

Daha açık bir ifadeyle söylemek istersek, açılışı takiben lavanta, karanfil, tarçın ve sandal ağacı aromalarının toplamı tamamen sabunsu kokmaktadır. Hatta aromatik otlar bile bu sabunsu kokudan nasibini almıştır. Buradan iki sonuç çıkmaktadır :

1- Calvin Klein- Obsession For Men- büyük ölçüde sabunsu kokan bir parfümdür.

2- Buna bağlı olarak fujer tarzını yansıtır : Lavanta, turunçgiller, çiçeksi notalar ve aromatik otlar...

Bu iki hususu belirtmezsek, bu parfümün koku karakterini anlayamayız.

Lavanta merkezli çiçeksi notalar soğuk ve sabunsudur. Karanfil ve sandal ağacı önce sabunsu, sonra tatlıdır. Tarçın, klasik tatlı ve sıcak baharattır. Karanfille birleşir. Tatlı vanilya- misk ile kapanış gerçekleşiyor.

Calvin Klein- Obsession ( takıntılı davranışlar ) isimli parfümde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar bulunuyor. Buruk ve sabunsu kokular yoğundur. Ekşimsi ve tozlu aromalar pek etkili olmaz. Hızlı akışkanlıkla tene yapışır ve yakın kalır. Bu sırada karanfil ve sandal ağacı sabunsu hissiyattan tatlı koku formuna geçiyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girmektedir. Yoğun sabunsu kokulardan dolayı tene dengeli sıkılması gereklidir. Üç- dört fıs yeter. İdeal bir sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam kokusudur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde değerlendirilebilir. Çabuk terleyen yağlı tende sabunsu ve sıcak / tatlı aromaları yer değiştirmesi sonucu, gün boyu etkili kalıcılığa sahiptir. Fark edilirliği ilk anda özellikle dışarıya karşı yoğun ve güçlüdür. Sonra sakinleşir ve tensel koku haline gelir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder