24 Nisan 2018 Salı

Chanel- Egoiste Platinium Pour Homme EDT / 1993



























Chanel Egoiste Platinium Pour Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Chanel- Fransız moda markasıdır. Chanel- Egoiste Platinium Pour Homme ismini taşıyan parfümü değerlendireceğiz. Aromatik otlar, yeşil bitkiler, turunçgiller, meyveler, baharatlar ve odunsu notalarla şekillenmektedir. Tatlı, sucul, yumuşak, buruk ve keskin rayihalar vermektedir. Odunsu- çiçeksi/ misk grubunda gösteriliyor. Ama aromatik- fujer tarza daha yakın duruyor.

Üst- biberiye, lavanta, portakal çiçeği, turunç yaprağı,

Orta- kasnı otu sakızı, adaçayı, yasemin, sardunya,

Alt- amber, sandal ağacı, meşe yosunu, vetiver, sedir ağacı.

Chanel- Egoiste Platinium Pour Homme- şöyle yorumlanacaktır : 

Aromatik otlar ve narenciye esintileri : Başlangıçta sucul ve ferah lavanta baskındır. Adaçayı ve kişniş gibi aromatik otlar buna destek verir. Buruk turunçgillerden portakal ön plandadır.

Yeşil- erkeksi çiçekler ve yumuşak baharatlar : Orta bölümde keskin ve biraz metalik yapıda erkeksi çiçekler daha baskındır. Sardunya merkezde yer alır. Portakal çiçeği buna katılır. Yumuşak baharatlar sardunya ve biber kaynaklı olabilir.

Odunsu notalar : Son bölümde sedir ağacı kontrolünde yapay odunsu notalar görülür. Yumuşak ve çimensi vetiver ikinci sırada yer alır. Yumuşak misk, kapanışa doğru hissedilir.

Aromatik bitkiler, erkeksi çiçekler ve vetiver aromaları daha hafif, yeşil/ otsu ve ferah kokmaktadır.

Odunsu notalar sentetik ve yapaydır.

Baharatlar hafif biberimsi olmakla, erkeksi çiçeklerle aynı koku formundadır.

Chanel- Egoiste Platinium Pour Homme- ferah bir aromatik- fujer kolonyası gibidir. Fark edilirlik ve kalıcılık buna göre ele alınmalıdır. İlk andaki güçlü fark edilirlik, tene oturunca yumuşar. Akışkanlık hızlıdır. Günlük kullanımda tazelenebilir. Sosyal ortam kokusudur. İlkbahar- yaz sezonuna uyar. Tene özgürce sıkılabilir. Dengeli tatlılık vardır. Aromalar katman halindedir. Metalik ve yapay aromalar sıkıcı olabilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder