30 Nisan 2018 Pazartesi

Chanel- Bleu de Chanel EDT / 2010



























Chanel Bleu de Chanel parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

1910 yılında kurulan Chanel- Fransız moda markasıdır. Bu markayı Gabrielle Chanel kurmuş. Şimdi Chanel- Bleu de Chanel isimli parfümü inceliyoruz. Turunçgiller, baharatlar, aromatik otlar ve odunsu notalar vermekte. Tatlı, keskin, yumuşak, ferah ve biraz metalik esintileri mevcuttur. Odunsu- akuatik grupta gösteriliyor.

Notaları şöyle açıklanmış= Laden ağacı, muskat, zencefil, sandal ağacı, paçuli, nane, yasemin, greyfurt, limon, vetiver, tütsü, sedir ağacı, pembe biber.

Chanel- Bleu de Chanel isimli parfümün harmanı kâğıt üzerinde olduğu gibi zengin değil. Basit ve sade bir yapısı var. Denizel, sucul, akuatik notalar ve turunçgiller özellikle açılışta belirgindir. Baharat, odunsu notalar ve aromatik bitkiler de parfümün devamında hissedilen bileşenlerdir. Notaların geneli yumuşak tonlar vermekte.

Açılışı oluşturan turunçgiller portakal ve greyfurt olabilir. Buna aromatik bitki olarak, nane katılıyor. Keskin, metalik ve asitli vurgular hissediyoruz. Sonrasında zencefil tandanslı sıcak ve biberli baharatlar var. Kapanış bölümü odunsu notalardan meydana gelmiş. Kuru vetiver baskındır. Buna tatlı ve yapay misk katılır.

Chanel- Bleu de Chanel- aslında ferah bir aromatik- narenciye kolonyası gibidir. Kalıcılık ve fark edilirlik böyle ele alınmalıdır. Günlük kullanımda tazelenir, sosyal faaliyetlere ve ilkbahar- yaz sezonuna uyar. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalır. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir. Sırasıyla devreye girer. Dengeli tatlılık vardır. Genelde su, deniz ve yapay misk gibi sentetik notalar tercih edilmiş.

Koku- 4 Kalıcılık- 3



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder