31 Mart 2018 Cumartesi

Carolina Herrera- VIP 212 For Men EDT / 2011



























Carolina Herrera VIP 212 For Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe Kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

ABD moda firması Carolina Herrera' nın, klasikleşen parfümlerinden biri olan Carolina Herrera VIP 212 For Men- bence dikkate değer bir çalışma olmuş.

Baharatlı, aromatik otlu, odunsu bazlı nüanslar belirgindir. Son bölüm hariç, dengeli bir tatlılık vardır. Notalar genelde yumuşak ve dengeli olmakla, gene son bölümde yapaylık ve sentetiklik bulunur. Odunsu- oryantal kategoride yer alması düşünülmüş.

Üst- kireç ( narenciye ), havyar, karabiber, zencefil, elma,

Orta- baharat çeşnisi, votka, cin, nane,

Alt- amber, meşin- deri, odunsu notalar...

Carolina Herrera VIP 212 For Men, limonlu zencefil, keskin ve metalik nane notalarıyla açılıyor. Açılışta votka, viski gibi içkilerden bahsetmişler; ama ben böyle düşünmüyorum, zencefil, nane, limon ve ıtırlı- biberli baharatlar başlangıca egemen olmuş gibi gözüküyor...

Daha sonra, baharatlarla tene yerleşme başlıyor. Ve zencefilden, daha sıcak ve kuru karabibere geçiliyor. Bu, uzun süre böyle gidiyor. Kapanışta ise parfüm daha da tatlanıyor. Vanilya ve acı badem esintileri hissettim. Demek ki tonka fasülyesi var... Bununla birlikte kuru deri aromasını algılıyorsunuz. Yumuşak bir amber ve kuru odunsu notalar da var... Öd ağacı olabilir.

Tonka fasülyesi son bölümü domine ediyor ve tatlılığı daha da arttırıp, çok şekerli bir kıvama getiriyor. Bu, yapay ve ucuz bir tatlılık olmuş. Dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter.

Sabah sıkılmaz. Öğleden sonra ve akşam uygun olur. Soğuk havalar ve sonbahar- kış mevsiminde egzotik karabiber- nane esintileri yapar. Çok sıcakta sıkılmaz. Kapalı alanda dozajına dikkat edilmelidir. Açık hava parti ve kokteylleri, gece gezmeleri için idealdir. Fark edilirliği ve kalıcılığı bende yüksek oldu. Bir gün boyunca kuvvetlice eser. Tene yakın duruyor. Ama önce dışarıya karşı esinti yapıyor. Orta bölümde tozlu nüanslar da algılanıyor.

Tonka fasülyesinin yerine, daha ferah ve enerjik bir vetiver ve sedir ağacı harmana yerleştirilebilirdi. Tatlılık, son kısımda aşırı olmayabilirdi.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder