22 Mart 2018 Perşembe

Carolina Herrera- 212 Men EDT / 1999

 














Carolina Herrera 212 Men parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Carolina Herrera- ABD moda markasıdır. Bugün Carolina Herrera- 212 Men isimli parfümü incelemekteyiz. Ekşimsi, buruk, tatlımsı, pudralı, tozlu, sıcak, kuru, yumuşak ve ferah esintiler sunuyor. Turunçgiller, baharatlar, çiçeksi notalar, misk, lavanta, odunsu notalar ve tütsü içeriklerine sahiptir. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösterilmiş.

Üst- baharatlar, turunç yaprağı yağı, lavanta, yeşil bitkiler, greyfurt, bergamot,

Orta- zencefil, biber, gardenya, menekşe, adaçayı,

Alt- laden otu, sandal ağacı, misk, öd ağacı ( gayakum ağacı ), vetiver, tütsü.

Carolina Herrera- 212 Men- şipremsi kolonya gibi açılıp devam ediyor. Ekşimsi ve buruk bergamot- mandalina gibi turunçgiller başlangıçtadır. Devamında lavantalı çiçeksi notalar geliyor. Yeşil ve buruk tarzda lavanta ve ve portakal çiçeğine, pudralı olduğunu düşündüğümüz menekşe eşlik etmekte. Hafifçe tozlu zencefilli- biberli- karanfilli baharatlar koku gidişatında pek etkili değildir ve geri planda kalmıştır. Tatlımsı nüanslar vermekle birlikte, büyük ölçüde pudralı kokan misk ve sandal ağacı ikilisiyle sona gelindiğini hissediyoruz. Sonda kuru öd ağacı- tütsü senteziyle sıcaklık yükselmiştir.

Carolina Herrera- 212 Men isimli parfüm, piyasaya çıktığı tarihten beri, herhalde en az beş defa formül değişikliği geçirmiştir. Çok iyi hatırlıyorum, 2000' li yılların başına kadar, bu parfümün orta katmanında çok baskın biçimde zencefilli- biberli- karanfilli baharatlar vardı ve muhteşem kokuyordu. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Formülasyon geçirmiş şimdiki hali, gayet hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Çabuk terleyen yağlı tende de günün büyük kısmında kalıcılı olmayı başarıyor. Bu performansta pudralı aromalar ( menekşe, misk, sandal ağacı ) etkilidir. Elbette daha eski yıllardaki orijinal formülü, daha kalıcıydı. Pudralı aromalara dikkat etmek suretiyle tene biraz dengeli ( dört- beş fıs ) sıkılırsa, günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olur. Nota geçişleri başarılıdır.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder