19 Mart 2018 Pazartesi

Cacharel- Cacharel Pour L'Homme EDT / 1981



























Cacharel Cacharel Pour L'Homme parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 esanslıdır. 

Cacharel- Fransız moda firmasıdır. Bugün Cacharel- Cacharel Pour L'Homme isimli klasik bir parfümü inceleyeceğiz. Sabunsu, tatlımsı, yumuşak, buruk, ekşimsi, kremsi, ferah ve biraz tozlu bir yapısı var. Aromatik otlar, turunçgiller, çiçeksi notalar, meşe yosunu, vanilya ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- baharatlı kategorisinde gösteriliyor.

Üst- muskat, lavanta, adaçayı, bergamot,

Orta- siklamen, karanfil, yasemin, ylang ylang, vadi zambağı, sardunya,

Alt- köknar balzamı, amber, sandal ağacı, misk, meşe yosunu, sedir ağacı, vetiver.

Cacharel- Cacharel Pour L'Homme isimli parfümün önemi lavanta, meşe yosunu ve vanilya aromalarıyla, döneminin klasik fujer koku geleneğini devam ettirmesidir. Ayrıca kaliteli limon kolonyasının içine, aromatik otlar ve sabunsu çiçekler doldurulmuş gibi kokmasıdır.

Cacharel- Cacharel Pour L'Homme- ekşimsi ve buruk narenciye esintileriyle açılmakta. Ferah limon ve bergamot seçiliyor. Bunu yeşil kokan lavanta ve biraz tozlu aromatik otlar takip ediyor. Adaçayı ve kişniş olabilir. Devamında erkeksi karakterde çiçekler var. Bu çiçeksi notalar önce yeşil- bitkisel, sonra sabunsu hissiyat vermekte. Sardunya, siklamen, leylak, yasemin ve zambak tahminleri yaptım. Geri planda baharatımsı vurguları ( karanfil ? ) düşünebiliriz. Ne var ki, bunlar sabunsu çiçeklerin içinde ara nüanstır ve çok etkili olmaz. Son bölümde kremsi vanilya, meşe yosunu ve yumuşak odunsu notalar algılanıyor. Yalnız meşe yosunu ve odunsu notalar da ( sedir ağacı, çimensi vetiver ), kapanışa yeşil- bitkisel bir hava katmıştır.

Cacharel- Cacharel Pour L'Homme- turunçgiller, aromatik bitkiler ve erkeksi- yeşil çiçeklerin veriliş tarzıyla şipremsi koku formuna yöneliyor. Parfümün genelini yeşil- bitkisel aromalar domine ediyor. Lavanta, meşe yosunu, vetiver, yeşil- sucul çiçekler bu anlamdadır. İkinci sırada önemli olan unsur, orta bölümden itibaren etkisini gösteren sabunsu aromalardır. Sabunsu tonlamalar yapmaya başlayan erkeksi çiçekleri düşünelim... Böylece iki temel koku katmanından bahsedilebilir : Yeşil ve sabunsu katmanlar. Bunlar yavaş bir akışkanlıkla sırasıyla tene oturuyor ve daha sonra tene yakın kalıyor. Sıralama şöyledir :

- Ekşimsi turunçgiller,

- Yeşil aromalar ( lavanta, yeşil çiçekler ),

- Sabunsu aromalar ( sabunsu çiçekler ),

- Yeşil aromalar ( meşe yosunu, vetiver ).

Ayrıca dengeli tatlılık ve uyumlu notalar da var. Dengeli dozaj verildiği takdirde, orta katmandaki sabunsu hissiyat rahatsız etmeyecektir. Günlük kullanıma, sosyal faaliyetlere ve aslında her mevsime uygundur. Fark edilirlik ve kalıcılık açısından ele aldığımızda, kaliteli erkeksi kolonya performansının biraz üstüne çıktığını görürüz. Fark edilirliği ilk anda yoğundur, sonradan tensel koku haline gelir. Ama her daim dışarıya karşı esiyor. Gün içinde tazeleme yapılabilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 4



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html



























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder