7 Ekim 2020 Çarşamba

Tiziana Terenzi- Vele Extrait de Parfum / 2017

 















Tiziana Terenzi Vele Extrait de Parfum parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tiziana Terenzi- İtalyan parfüm markasıdır. Bugün Tiziana Terenzi- Vele isimli parfünü incelemek istiyorum. Tatlı, kremsi, pudralı, yumuşak, sıcak ve ferah yapısı var. Meyveler, çiçeksi notalar, baharatlar, vanilya, misk ve amber aromaları koku gidişatında etkilidir. Çiçeksi- meyveli grupta gösterilmiştir. 

Üst- yeşil yapraklar, mango, çarkıfelek ( tutku ) meyvesi, köknar reçinesi, frenk üzümü,

Orta- kediotu, sümbül, ylang ylang, umbu caja ( tapereba ) meyvesi, yasemin, gül,

Alt- papaya, vanilya, misk, prenses ağacı, amber, yenibahar. 

Tiziana Terenzi- Vele- tropikal karakterli kremsi meyvelerle açılmaktadır. Mango, guava ve çarkıfelek meyvesi olabilir. Tropikal meyveler biraz da tatlımsıdır. Bunu yumuşak tatlı baharatlar takip ediyor. Baskın tarçın ve kakule hissediyoruz. Devamında çiçeksi notalara geçiliyor. Önce kremsi çiçekler ( yasemin, frezya ) var. Sonra pudralı çiçekler ( kediotu, sümbülteber ) sahne alacaktır. Kapanış kısmında kremsi vanilya baskındır. Misk ve amber biraz daha tatlı rayihalar yapar.

Tiziana Terenzi- Vele isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Tatlı ve kremsi tonlamalar genele yayılmıştır. Bu nedenle tene dengeli dozaj vermeyi tercih edebilirsiniz. Dört- beş fıs yeter. Nota geçişleri başarılıdır. Bir tedbir olarak, sabah erken saatlerde sıkılmasa iyi olur. Sonbahar- ilkbahar arası döneme, öğleden sonra akşam vaktine, soğuk havalara ve serin yaz akşamlarına uygundur. Dış mekân davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirebilirsiniz. Fark edilirliği tene yakın durmasıyla ilgilidir. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılığı var. Bu performansta kremsi & pudralı çiçeksi notalar etkendir. Özellikle tatlı baharatlı katmanda sıcaklık yükseliyor. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder