13 Ekim 2020 Salı

Thierry Mugler- Allien Eau De Toilette / 2009



























Thierry Mugler Alien Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Thierry Mugler- Fransız moda şirketidir. Bugün Thierry Mugler- Alien Eau De Toilette isimli bayan parfümünü incelemek istiyoruz.

Çiçeksi notalar, turunçgiller, odunsu notalar ve misk biçiminde koku nüanslarından bahsedilmiş. Oryantal- odunsu grubunda yer alması uygun görülmüş.

Üst notada mandalina, turunçgiller karışımı, ortada beyaz çiçek harmanı, yasemin, alt notada ise kaşmir ağacı ve beyaz amber aromaları gösterilmiş.

Yalnız biz, Thierry Mugler- Alien Eau De Toilette parfümünü kendi bakış açımızdan değerlendireceğiz... Bize göre, bu parfümde yer alan koku biçimleri şunlardır=

Şekerli tatlılık=  Bu uygulamayı, Thierry Mugler- Alien Eau De Toilette versiyonu parfümünün açılış ve merkez notalarında görmekteyiz. Açılışta kırmızı meyvelerden gelen bir tatlılık vardır. Kuş üzümü, ahududu ve vişne olabilir. Gerçi, tatlılık genele yayılmıştır. Ancak özellikle tene oturma evresinde, bu tatlılık şekerliliğe kayar. Vanilya, misk ve sandal ağacı notalarını sonlara algılarız. Parfümün kapanışında, bu tatlılığın yükseldiğini takdir ederiz. Ama yapay ve sentetik bir tatlılık olmadığını da eklemeliyiz.

Kremsi ve pudralı çiçeklerin harmanı= Bunu orta katmanda görürüz. Yasemin, frezya, leylak gibi kremsi ve yumuşak çiçekler daha baskındır. Sardunya ve sümbülteber gibi pudralı ve miktar tozlu çiçekler ise geri plandadır. Bu bölüm, makyaj çantası / malzemesi ve ruj kokularıyla belirgindir. Hızlı bir akışkanlık görülür.

Tozlu odunsu notalar= Aslında tozlu esintiler pek yoktur. Sadece tene yerleşme ve kuruma döneminde, vetiver ve paçuli gibi odunsu bazlarda sınırlı bir tozluluk vardır. İşte Thierry Mugler- Alien Eau De Toilette parfümünün özeti budur... Yapaylık ve zorlama biçimler yoktur. Şekerli tatlılık, dengeli sıkılmasını gerektirir. Aromalar dengeli ve uyumlu olmayı başarmıştır.

Thierry Mugler- Alien Eau De Toilette versiyonu, sonbahar- kış dönemine, akşam saatlerine ve soğuk havalara uygundur. Kapalı ortamlarda dikkatli dozajlamalıdır. Dış mekândaki davet, kokteyl ve partilerde, rahatsız olmadan kullanabilirsiniz. Fark edilirlik ilk anda yüksekitr. Sonra tene oturup yumuşar. Kalıcılığı ise, yağlı ve çabuk terleyen tende, gün boyu hafif esintilerle egemen olacaktır. Çünkü, şekerliliğe kayan tatlılık biraz daha yüksek kalıcılığa yol açmaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder