28 Ekim 2020 Çarşamba

Jo Malone- Wood Sage & Sea Salt Cologne / 2014



























Jo Malone Wood Sage & Sea Salt Cologne parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jo Malone- İngiliz butik parfüm firmasıdır. Bugün Jo Malone- Wood Sage & Sea Salt ( adaçayı odunu & deniz tuzu ) Cologne isimli parfümü konuşacağız. Tuzlu, sucul, tozlu, yapay, sıcak ve ferah yapısı var. Turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar, misk, yosun, vanilya ve aromatik otlar barındırıyor. Aromatik- baharatlı grupta gösterilebilir.

Notaları ambrette ( misk ebegümeci ), deniz tuzu, adaçayı, deniz yosunu ve greyfurt olarak açıklanmıştır. Buna eklemeler yapacağız.

Jo Malone- Wood Sage & Sea Salt Cologne- tuzlu turunçgilleri başlangıca yerleştirmiş. Bergamot ve portakal olabilir. Buna tuzlu deniz suyu aromaları katılıyor. Deniz suyu aromalarının içinde yosunlar, bitkiler ve aromatik otlar fark ettim. Adaçayı ve kişniş gibi ferah otlar var. Yeşil- bitkisel koku formu hissediliyor. Ancak orta kısımda tuzlu ve biberli baharatlar olduğunu sanıyorum. Sıcaklık yükselmektedir. Karabiber ve pembe biber, aynı zamanda tozlu yapıdadır. Ayrıca sıcak odunsu notalar ( sandal ağacı ) da baharatlara destek vermiş olabilir. Koyu ve yapay bir ambergris ve tuzlu vanilya kapanışı yapmıştır.

Jo Malone- Wood Sage & Sea Salt- tuzlu deniz suyu, tuzlu vanilya, yosunlar ve aromatik otlar ile kendi özgün koku formunda başlıyor ve ilerliyor. Ancak biberli baharatlar ve amber ile Calvin Klein- Reveal For Women isimli parfüme atıf yapıyor. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Hızlı akışkanlıkla baharatımsı ve odunsu katmana geçilir ve burada tene yakın durur. Ne var ki, fark edilirliği özellikle dışarıya karşı yoğun ve etkilidir. Çabuk terleyen yağlı tende ise, baharatlar ve odunsu / amberli koku yapısıyla gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlıyor. Tatlılığa neredeyse hiç rastlanmıyor. Onun yerine sıcak ve tuzlu aromalar baskındır. Eğer dengeli sıkılırsa günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uyar. Yalnız dozajı abartılırsa, rahatsız edici olur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder