4 Ekim 2020 Pazar

Tiziana Terenzi- Delox Extrait de Parfum / 2017



























Tiziana Terenzi Delox EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Tiziana Terenzi- İtalyan niş parfüm markasıdır. Şimdi Tiziana Terenzi- Delox isimli parfümü konuşacağız. Çiçeksi notalar, gurme notalar, vanilya, bal, amber ve misk aromaları veriyor. Tatlı, şekerli, sabunsu, pudralı, hayvansal, koyu ve sıcak esintileri vardır. Çiçeksi- odunsu / misk grubunda gösterilse de, gurme hissiyat daha baskındır.

Üst- beyaz sümbül, iris, kahve,

Orta- gül, vanilya, opoponax,

Alt- amber, beyaz misk, bal, sedir ağacı.

Tiziana Terenzi- Delox- pudralı ve sabunsu çiçeksi notalarla açılmıştır. Sümbülteber ve iris kokuları yoğundur. Buna hemen koyu bir kahve notası katılmaktadır. Açılıştaki aromalar sıcaklık veriyor. Orta bölümde, koyu kahveden tatlı- şekerli güle geçiş yapılmıştır. Şekerli gülü tatlı vanilya notası desteklemektedir. Son bölüme doğru bal ve amber vurguları, tatlılığı iyiden iyiye yükseltiyor. Bir de buna son fazda yoğun hayvansal misk katılınca, parfümün tene dengeli sıkılması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Tene üç- dört defa fıslatmak yeterli olacaktır.

Tiziana Terenzi- Delox isimli parfüm için alternatif bir değerlendirme yapılacak olursa, aromaları şöyle gruplandırılabilir :

- Pudralı çiçekler ve kahve / çikolata harmanı.

- Kahve- gül- vanilya sentezi.

- Bal ve amberin, hayvansal misk kokularına yol açması.

Elbette Tiziana Terenzi- Delox isimli parfümdeki bu harman grupları sırasıyla devreye girecektir. Aslında hızlı bir akışkanlıkla gurme karakterini buluyor. Ancak aromaların tene oturması biraz zaman alıyor. Fark edilirliği özellikle dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapıyor. Hayvansal misk- bal- amber kokuları kalıcılık ve fark edilirliğin performansında etkilidir. İdeal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde düşünülebilir.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder