22 Ekim 2020 Perşembe

Jo Malone- Pomegranate Noir Cologne / 2005

 














Jo Malone Pomegranate Noir Cologne parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jomalone- İngiliz butik parfüm ve kolonya markasıdır. Bugün Jo Malone- Pomegranate Noir Cologne isimli parfümü inceleyeceğiz. Meyveler, baharatlar, odunsu notalar, amber ve reçineler koku karakterini belirliyor. Tatlı, ekşimsi, mayhoş, sıcak, kuru, yumuşak ve biraz tozlu rayihalar vermekte. Aromatik- meyveli grubunda gösteriliyor.

Üst- nar, ravent bitkisi, erik, ahududu, karpuz,

Orta- karanfil, pembe biber, gayakum ağacı, buhur, opoponax, gül, yasemin, vadi zambağı, müge, 

Alt- sedir ağacı, paçuli, misk, amber.

Jo Malone- Pomegranate Noir ( Karanlık / Koyu Nar ) Cologne- ekşimsi ve mayhoş esintiler sunan kırmızı meyvelerle başlıyor. Burada nar baskındır. İkinci sırada erik geliyor. Sonrasında tatlı meyve nüansları da algıladım. Ahududu olabilir. Orta bölümde gayet sıcak baharatlar vardır. Karanfil baskın biçimde hissedilmekte. Biberli karanfil diyebiliriz. Tatlı biber tahmini de yapabiliriz. Son bölümde tamamen sıcak tonlamalarla karşılaşacağız. Odunsu notaların hakimiyeti dikkat çekiyor. Kuru öd ağacı, tatlımsı amber & ağaç reçineleri ( laden otu ) ve gene kuru paçuli önemli bileşenlerdir.

Jo Malone- Pomegranate Noir Cologne isimli parfümde dengeli tatlılık ve uyumlu notalar olduğunu söyleyebiliriz. Nota geçişleri de başarılıdır. Parfüm iki bölümden oluşmakta : Meyveli açılış ve devamında baharatlı- odunsu notalı asıl bölüm. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. İlk anda sahibine dönük güçlü fark edilirlik yapsa da, sonrasında hızlı akışkanlıkla tene yakın kalıyor. Baharatlı ve odunsu aromalar kalıcılık performansını yükseltmiş. Çünkü tene yerleşmesini takip eden 30 saniye içinde öd ağacı, reçineler ve amberle tene yapışıyor ve kuruyor. Bu sayede çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr bir kalıcılık sağlıyor. Tene dengeli sıkılırsa ( dört- beş fıs ) günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve sonbahar- ilkbahar arası döneme uygun olacaktır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder