16 Ekim 2019 Çarşamba

Elie Saab- Le Parfum Eau De Toilette / 2012
























Elie Saab- Le Parfum Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Elie Saab- Lübnanlı moda tasarımcısıdır. Haute Couture ( özel sipariş, özel dikim ) akımının önemli temsilcilerindendir. 1982 yılında kendi moda markasını kurdu. Kadın kıyafetleri ( abiye, tuvalet, gelinlik ), kemer, çanta, takı ve ayakkabı koleksiyonları vardır.

Bugün, Elie Saab- Le Parfum Eau De Toilette isimli bayan parfümü değerlendirmek istiyoruz. Sabunsu, tatlı- şekerli, kremsi, yumuşak ve ferah esintileri bulunuyor. Çiçeksi notalar, odunsu notalar, amber ve bal kokularıyla biçimleniyor. Çiçeksi grupta gösterilmiştir.

Üstte mandalina çiçeği, ortada portakal çiçeği, gardenya, alt notada vetiver, gül ve bal aromaları açıklanmıştır.

Elie Saab- Le Parfum Eau De Toilette isimli parfüm gayet baskın sabunsu gül aromasıyla açılıyor. Bunu büyük ölçüde kremsi kokan çiçekler takip ediyor. Yalnız bu çiçeksi notalar bir miktar tatlılık da barındırıyor. Gardenya ve yasemin gibi klasik tahminler yapılabilir. Gene kremsi vetiver, bu çiçekleri koku formu bakımından destekliyor. Son bölüme doğru bal aroması ile tatlılık biraz yükseliyor ama rahatsız etmiyor. Özellikle kapanış faslında etkili olan koku biçimi, turunçgilli çiçeklerdir. Bunun en belirgin örneği, yeşil kokan- tatlımsı portakal çiçeği olacaktır.

Elie Saab- Le Parfum Eau De Toilette isimli parfüm, baştan sona çiçeksi katmanlarla belirlenen koku formuna sahiptir. Çiçeksi notalar baskın olmak üzere, vetiver ve bal aromaları bunlara yardımcı elemandır. Koku katmanları tende sırasıyla kendini gösteriyor. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Ne var ki, tene oturduktan sonra dışarıya karşı yüksek bir fark edilirlik yapmakta. Bu fark edilirlik, kuşkusuz kalıcılık performansına da etki etmiştir : Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu kuvvetlice esmektedir.

Elie Saab- Le Parfum Eau De Toilette isimli parfüm için, bahsetmemiz gereken diğer bir konu, çiçeksi notaların her katmanda farklı nüanslarla kokuyor olmasıdır : Bu minvalde sabunsu gül, açılışta etkilidir. Kremsi çiçekler orta katmanı domine eder. Turunçgilli- yeşil çiçekler de son bölümde baskındır. Bu durum, şunu gösteriyor : Sabunsu- kremsi- tatlımsı / şekerli gibi çok sıkça değişen koku formlarından dolayı tene dengeli dozaj verilmesi icap edecektir. Böylece günlük kullanımda ve sosyal ortamlarda kendine yer bulabilir. Daha ziyade sonbahar- ilkbahar arası geçiş döneminde kullanılmalıdır. Nota geçişleri başarılı olmasına rağmen, tendeki koku değişimleri söz konusu olduğunda dikkatli kullanılması gerekir.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder