7 Ekim 2019 Pazartesi

By Kilian- Love EDP / 2007




By Kilian Love EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

By Kilian- Fransız niş parfüm üreticisidir. Şimdi By Kilian- Love ( Don' t By Shy ) isimli bayan parfümünü değerlendiriyoruz. Tatlı, şekerli, kremsi, yumuşak, sıcak, yapay ve metalik yapıdadır. Çiçeksi notalar, baharatlar, gurme notalar, amber, misk ve vanilya içerikleri veriyor. Oryantal grupta gösteriliyor. Ne var ki, gurme yönü daha baskındır.

Üst- neroli, bergamot, pembe biber, kişniş,

Orta- iris, yasemin, gül, hanımeli, portakal çiçeği,

Alt- misk, vanilya, civet / misk yağı, karamel, şeker, laden otu.

By Kilian Love isimli parfümün tanıtımı koku katmanları üzerinden yapılacaktır :

Çiçeksi notalar : Açılış tatlı ve metalik çiçeksi notalarla olmakta. Neroli ve yasemin hissediliyor. Özellikle neroli tatlılığı yükseltmiş. Tatlı gül bunlara destek veriyor. Sonrasında sabunsu çiçeklere geçilecektir. İris ve papatya olabilir. Burada papatya biraz daha baharatlı- sarı çiçek gibi kokuyor.

Baharatlar : İrisle yumuşatılmış tarçın- biber harmanı vardır. Baharatlar tatlı, sıcak ve karamelize yapıdadır.

Gurme notalar : Şekerli amber, kremsi vanilya, karamel ve misk vurguları son kısımda önemlidir. Baharatlar bile gurme aromaların etkisindedir.

By Kilian- Love- baştan sona yüksek tatlılık ve sıcaklıkla belirlenen koku formuna sahiptir. Bu yüzden dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Gene çok sıcakta sıkılmaz, ideal sonbahar- kış, soğuk hava ve akşam vakti kokusudur. Dış mekân davet ve toplantıları ile gece eğlencelerinde kullanılır. Çabuk terleyen yağlı tende iki gün boyunca güçlü kalıcılık yapar. Fark edilirliği sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgandır. Fark edilirlik ve kalıcılık performansına etki eden faktörler, bütün koku karakterinde gördüğümüz yüksek sıcaklık ve şekerli yapışkanlıktır. Elbette bu durum, belli ölçülerde bir yapaylığa da yol açmakta. Özellikle gurme notalar buna örnek verilebilir. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat içinde tene oturuyor ve yapışıyor.
 
Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder