13 Ekim 2019 Pazar

By Kilian- Good Girl Gone Bad EDP / 2012




By Kilian Good Girl Gone Bad EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş eebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

By Kilian- Fransız niş parfüm firmasıdır. Bugün By Kilian- Good Girl Gone Bad isimli kadın parfümünü değerlendireceğim. Çiçeksi notalar, meyveler, amber ve vanilya içerkildir. Tatlı, şekerli, kremsi, pudralı, ferah ve yapay tonlamaları var. Çiçeksi- meyveli grupta gösteriliyor.


Üst- yasemin, osmanthus, gül,

Orta- sümbülteber, nergis,

Alt- amber, sedir ağacı.

Şekerli meyvelerle ( aslan meyvesi, ahududu ) açılan By Kilian- Good Girl Gone Bad isimli parfümün baskın notaları aslında çiçeksi notalardır. Sıralama şöyledir : Yeşil- bitkisel çiçekler, kremsi çiçekler ve pudralı- baharatımsı tonlarda sarı çiçekler. Mesela gül, osmanthus ve lotus, yeşil kokan çiçeklerdir. Kremsi çiçekler deyince klasik yasemin ve frezya akla gelir. Pudralı ve baharatlı çiçeksi notalar iris ve sümbülteber olabilir. Böylece orta katmanda bir çiçeksi harman / karıştırma olduğu muhakkaktır. Tatlımsı amber- vanilya ikilisi nihayet kapanışı yapar.

By Kilian- Good Girl Gone Bad isimli parfümde aromalar meyveler, çiçeksi harman ve amber- vanilya kombinasyonuyla tene yerleşiyor. Hızlı akışkanlıkla çiçeksi notalara geçiliyor. Fark edilirliği sahibine ve dıaşrıya karşı güçlü ve yoğundur. Çiçeksi- vanilyalı koku grubu ile tene yapışıyor ve karakteritik özellik kazanıyor. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili bir kalıcılığı vardır. Şekerli, pudralı ve kremsi yapısal düzen söz konusu olduğundan, tene dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yetecektir. Aslına bakılırsa dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece gezmelerinde kullanılması daha iyi seçim olur. İdeal sonbahar- kış, akşam ve soğuk hava kokusudur. Özellikle çiçeksi notaların karşımı ve sentezi başarılı olmuş. Ancak amber ve vanilya vurgularındaki yapaylık sorun yaratıyor.

Koku- 3 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder