19 Ekim 2019 Cumartesi

Frederic Malle- Portrait of A Lady Extrait De Parfum / 2010



















Frederic Malle- Portrait of A Lady EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Frederic Malle parfüm, mum ve ev kokuları yapmakta. Frederic Malle Portrait of A Lady isimli bayan parfümünü değerlendirmek istiyoruz. Parfümün ismi Bayan Portresi olarak çevriliyor. Dominique Ropion tasarlamış. Oryantal- çiçeksi kategoriye sokulmuş. Meyve, baharat, odun ve tütsü tandansları var. Sıcak, kuru, yumuşak, tatlı ve ferah yapıya sahiptir.

Üst- karanfil, tarçın, gül, kuş üzümü, ahududu,

Orta- sandal ağacı, paçuli, tütsü,

Alt- misk, amber, benzoin.

Frederic Malle- Portrait of A Lady- tütsülü baharatlar ile açılmakta : Biber, zencefil ve karanfil gibi yumuşak ve tatlı baharatlar tütsülenmiş gibi kokuyor...

Devamında tatlı kırmızı- orman meyveleri var : Çilek, yaban mersini, ahududu biçiminde tahmin ediyorum. Meyve harmanı yapılmış. Ayrıca greyfurt- portakal vurgulu keskin turunçgiller de olabilir. Gül notası da alınıyor...

Frederic Malle- Portrait of A Lady isimli parfümün, orta bölümünde, daha sonra tütsülü- güllü baharatlar biçiminde olgunlaşma göreceğiz. Tene oturma buradan itibaren başlamakta.

Sonlarda kuru tütsü, odunsu amber, kuru paçuli ve miskli reçineler olarak toparlanıp formüle edilebilecek bir çeşni görmekteyiz. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Sıcaklık bu bölümde artmaktadır. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşmektedir.

Genel olarak tütsülü baharatlar ve odunsu bazlar belirgindir. Parfüm bu şekilde özetlenebilecek bir yalın ve basit anlatıma sahiptir.

Frederic Malle- Portrait of A Lady- bu haliyle, bence günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve her mevsime uygundur. Tene özgürce sıkılabilir. Fark edilirliği tene yakın kalmasıyla belirlenir. Çabuk terleyen yağlı tende günün büyük bölümünde kalıcı olabilmektedir. Gün içinde tazeleme yapılabilir. Kadın parfümü gibi dursa da, aslında tütsülü baharatlar yoluyla erkek kullanımına da opsiyon sağlamaktadır.

Koku- 4 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder