6 Eylül 2019 Cuma

Balenciaga- Cristobal EDT / 1998





















Balenciaga- Cristobal parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Balenciaga- İspanyol moda markasıdır. Bugün Balenciaga- Cristobal isimli bayan parfümü hakkında yorum yapacağız. Sabunsu, kremsi, tatlı, ferah, yumuşak ve sucul yapıdadır. Çiçeksi notalar, vanilya, turunçgiller, odunsu notalar ve aromatik bitkiler barındırıyor. Oryantal- baharatlı kategorisinde gösterilmekte. Ne var ki, çiçeksi- odunsu / miskli yönü daha baskındır.

Üst- karanfil, incir yaprağı, bergamot,

Orta- şakayık, frezya, yasemin,

Alt- sandal ağacı, paçuli, vanilya.

Balenciaga- Cristobal- yeşil kokan bergamot ve tatlımsı incir yaprağı aromalarıyla açılıyor. Gayet ferah ve enerjik başlangıçta, yeşil- bitkisel tarz daha fazla ön planda gibidir. Ancak daha sonra koku formu belirgin şekilde değişiyor. Koyu sabunsu çiçeksi notalar devreye giriyor. Karanfil çok baskındır. Buna menekşe eşlik ediyor. Orta katmanda gene 180 derece bir koku değişimi görmekteyiz. Bu kez yeşil kokan ve sucul- ozonsu özellikler de barındıran çiçeksi notalar sahne almakta. Şakayık ve frezyayı burnum hemen seçti. Yasemin ve siklamen bunun ardından geliyor. Son bölümde kremsi sandal ağacı ve şekerli olabilen vanilyayı hissediyoruz.

Balenciaga- Cristobal isimli parfümde aromalar katman halindedir ve tene sırasıyla yerleşir. Baskın notalar incir yaprağı, karanfil, şakayık, frezya ve sandal ağacı diyebilirim. Diğer aromalar yardımcı elemandır. Aslında yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yakın durmayı tercih ediyor. Parfümü domine eden unsur, şüphesiz çiçeksi notalardır. Hafif banyo sabunu formatından yeşil ve sucul karaktere kadar geniş bir yelpazede çiçeksi notalara rastlıyoruz. Sabunsu çiçeklerin hem kalıcılığı hem de fark edilirliği yükselttiği kanaâtindeyim. Çabuk terleyen yağlı tende, kalıcılığı bir güne yakın seyrediyor. Ama bu kalıcılık, parfümün yavaşça tene oturmasına bağlı sakin bir kalıcılıktır. Fark edilirliği ise daha ziyade tene yakın kalmasıyla ilgilidir. Sabunsu & kremsi koku değişimlerini dikkate alarak, teninize dengeli dozaj vermelisiniz. Dört- beş yeter. Böylece sonbahar- ilkbahar arası döneme, öğleden sonra- akşam saatlerine ve soğuk havalara uyacaktır. Günlük kullanıma ve sosyal ortamlara da uydurulabilir. Çok sıcakta sıkılmasını önermem. Sondaki şekerli tatlılık rahatsız etmiyor. Nota geçişleri başarılı olmuş.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder