27 Eylül 2019 Cuma

Escada Margaretha Ley- Magnetism For Women EDP / 2003



























Escada Margaretha Ley- Magnetisim For Women EDP parfümünün EDT versiyonunu bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Escada Margaretha Ley- Alman moda markasıdır. 1978 yılında Münih kentinde kurulmuştur. Bugün Escada Margaretha Ley- Magnetism For Women ismini taşıyan parfümü değerlendireceğim. Meyveli, çiçeksi, odunsu ve karamelli tonlamaları var. Tatlı- şekerli, yumuşak, kremsi ve sabunsu vurgular yapar. Oryantal- vanilyalı kategorisinde yer alır.

Üst- ananas, kuş üzümü, kavun, kırmızı meyveler, Çin tarçını, aslan meyvesi,

Orta- manolya, iris, yeşil yapraklar, frezya, yasemin, kimyon,

Alt- sandal ağacı, amber, paçuli, misk, benzoin, karamel, vetiver, vanilya.

Escada Margaretha Ley- Magnetism For Women- koku gruplarına göre yorumlanacaktır=

1- Tatlı- kırmızı meyve harmanı

Açılış bölümünde kırmızı meyveler ( kuş üzümü, ahududu, çilek ) baskındır. Tropik meyveler ( ananas, mango ) geri planda buna destek verir. Bu kısımdaki tatlılık rahatsız edici boyutta değil. Güzel, modern ve ferah esintiler var.

2- Yeşil- yumuşak çiçek & hafif sabunsu çiçek harmanı

Sonrasında yumuşak ve hafif sabunsu beyaz çiçekler sahne alır. Yasemin, manolya, portakal çiçeği, kediotu, zambak, iris ve frezya tahminleri yaptım. Yalnız burada yağmur sonrası ıslanmış yeşil yapraklar, çayır, çimen, ot ve kır çiçekleri karışımı kokular daha yoğun olduğu için, yumuşak ve kremsi çiçek tonlamaları baskındır. Sabunsu çiçekler geri planda kalmıştır. Bu kısımda dengeli bir tatlılık ve harman göreceğiz. Ayrıca, bu orta katmanda notalar uyumludur.

3- Tatlı- şekerli notalar

Escada Margaretha Ley- Magnetism For Women- son bölümde, maalesef yüksek bir tatlılık ve şekerlilik vermekte. Bunun nedeni, en başta yapay ve sentetik tarzda karamel ve vanilya notalarıdır. Bir da bunun üzerine kremsi misk ve pudralı sandal ağacı gelince, tahammülü zor bir şekerlilik oluşuyor. Bu nedenle dengeli sıkılmalıdır. Üç- dört fıs yeter. Paçuli merkezli ve hafifçe tozlu odunsu notalar da kapanışta hissediliyor. Ama pek etkili değil.

Escada Margaretha Ley- Magnetism For Women- en iyisi sonbahar- kış döneminde kullanılmalıdır. Soğuk havalar ve akşam saatlerine de uyar. Açık hava- dışarıda düzenlenen davet ve kokteyllerde ve gece gezmelerinde düşünülebilir. Her daim yüksek bir fark edilirliği varsa da, tene yerleşince sakinleşiyor. Yavaş bir akışkanlık gösterir. Tatlı ve şekerli son kısımda, kalıcılık artar. Yağlı ve çabuk terleyen tende, günün büyük bölümünde kalıcıdır. Hafif esintileri her zaman hissedilmekte.

Koku- 4 Kalıcılık- 4

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder