13 Ocak 2018 Cumartesi

Givenchy- Gentleman EDT / 1974


























Givenchy Gentleman 1974 parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Givenchy- Fransız moda markasıdır. Şimdi Givenchy- Gentleman ( 1974 ) isimli parfümü sizlere tanıtacağız. Turunçgiller, aromatik otlar, çiçeksi notalar, baharatlar, odunsu notalar, misk, deri ve meşe yosunu aromaları bu parfümü şekillendiriyor. Tozlu, ekşimsi, buruk, koyu, sıcak, yağlı, çok az tatlı, kuru ve bir miktar ferah rayihaları vardır. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üst- bal, tarçın, bergamot, gül, limon, tarhun otu,

Orta- paçuli, iris, kökü, yasemin, sedir ağacı,

Alt- deri, amber, paçuli, misk, meşe yosunu, vanilya, vetiver, misk yağı ( civet yağı ).

Givenchy- Gentleman ( 1974 )- şipremsi bir tarzda açılış yapıyor ve bu şekilde devam edip gidiyor. Tozlu, ekşimsi ve buruk turunçgiller ve aromatik otlar, açılışta harmanlanmış : Bergamot, limon, keskin tarhun otu, adaçayı ve fesleğen bu bölümde yer alıyor. Aromatik otlar, çam ağacı / çam kozalağı gibi kokuyor. Bunu gene koyu ve tozlu baharatlar takip edecektir : Şipre parfümlerde klasik olarak gördüğümüz kekik- karanfil tarzı sıcak baharatlara burada da rastlıyoruz. Orta katmanda bir de tozlu erkeksi çiçeksi notalar bulunmakta : Yasemin ve süsen / iris, yağlı yapısıyla önemlidir. Sonlara gelinirken, hayvansal misk yağı ve yapay- koyu deri vurguları sahneye çıkmakta. Kaapanışta odunsu notalar iyice belirginleşiyor : Kuru ve tozlu paçuli- vetiver ikilisi dikkat çekiyor. Farklı bir uygulama olarak tatlımsı verilmiş meşe yosunu ve amber hissediliyor.

Givenchy- Gentleman ( 1974 ) isimli parfüm koyu, yağlı, tozlu, buruk ve ekşimsi yapısından dolayı dengeli dozaj verilmelidir. Üç- dört fıs yeter. Günlük kullanıma pek uymaz. Daha ziyade sonbahar- kış, akşam vakti ve soğuk hava kokusudur. Dış ortam davet ve kokteylleri ile gece gezmelerinde değerlendirmek mümkündür. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu etkili bir kalıcılık yapar. Deri, misk, paçuli, iris ve karanfil notaları kalıcılık ve fark edilirlikte söz sahibidir. Gayet yavaş akışkanlıkla iki saat sonra tene yapışıyor. Fark edilirliği özellikle sahibine dönük biçimde yoğun ve saldırgandır.Turunçgiller ve aromatik otlar, baharatlar, çiçeksi notalar ve hayvansal aromalar kendi içinde harmanlanmıştır ve sırası geldikçe tene oturur.

Koku- 4 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder