16 Ocak 2018 Salı

Givenchy- Insensê Ultramarine EDT / 1994


























Givenchy Insensê Ultramarine parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Givenchy, Fransız moda markasıdır. Givenchy Insense Ultramarine hakkında kısa bir yorum...

Givenchy Insensê Ultramarine, akuatik- meyveli sınıfına sokulmuş. Aromatik- meyveli grubunda değerlendirenler de var. Aromatik, sucul, denizel, ozonik, sabunsu rayihalar bu kokunun gidişatını domine etmekte. Odunsu bazlar, meyve nüansları, ferah baharatlar ve erkeksi çiçeklerle şekillenen bu parfümde yer yer sentetik ve yapay notaların olduğu anlaşılmaktadır.

Givenchy Insense Ultramarinê ' nin koku karakteri için koyu mavi/ lacivert, yoğun öğeler seçilmeye çalışıldığı görüşleri yaygındır.

Üst- kuş üzümü, kasnı otu sakızı, bergamot, karpuz,

Orta- manolya, karanfil, iris çiçeği, nane, adaçayı, zambak, kakule,

Alt- sedir ağacı, vetiver, tütün.

Soğuk/ serin bir parfüm... Genelde düz çizgide giden ve çok değişmeyen kokusu var.

Açılışta sabunsuluk egemendir. Aslında bu, genel karakteri de yansıtır. Ekşi bergamot, tatlı- kırmızı meyveler ve sucul notalar başlangıçta hissedilir. Aromatik otlardan yapay ve sentetik nane- adaçayı olarak bahsedilebilir. Soğuk & serin bir yapı var. Devamında sabunsu baharatlar ve çiçekler gelmekte= Karanfil, menekşe, iris, yasemin, sardunya ve kakule gibi bir gidişat söz konusu olmuş. Bunların arasında ozonik- denizel esintiler var... Deniz suyuna sabunsu baharatlar ve çiçekler karışmış gibidir. Ama bence, çiçekler daha baskındır ve baharatlar geri planda kalmıştır. Yumuşak ve ferah odunsu notalar ( sedir ağacı- vetiver ) ve amber ile son bölüme gelinmekte.

Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir. İlkbahar- yaz sezonu için idealdir. Tene yakın durur. İlk başta biraz yoğun olan fark edilirlik sonra sakinleşiyor. Günlük kullanım kokusudur. Her ortama uyabilir. Yalnız sabahleyin dozajına dikkat edilmelidir. Kalıcılık ise, kaliteli bir kolonya kadardır.

Koku- 3 Kalıcılık- 2

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


1 yorum:

  1. Onur Bey bu parfümün üretimi bitirilen ilk versiyonunu yorumlar mısınız? Bence çiçeksi erkek parfümünde devrimdir. Teşekkürler..

    YanıtlaSil