10 Ocak 2018 Çarşamba

Faberge- Brut Original EDT / 1964





























Faberge Brut Original parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Yeniden yorum...

Fransız mücevher markası Faberge, 1922 yılında Faberge Eugene F ve Alexander Faberge tarafından kuruldu. Bu gün Faberge- Brut Original isimli klasik bir parfümü değerlendireceğiz.

Faberge Brut, turuçgil, aromatik otlar, odunsu notalar, yumuşak baharatlar ve çiçeksi notalar barındırmakta. Aromatik- fujer grubunda gösterilmekte.

Üst- limon, bergamot, anason, fesleğen, lavanta, portakal çiçeği,

Orta- yasemin, sardunya, ylang ylang yağı,

Alt- sandal ağacı, vetiver, paçuli, meşe yosunu, tonka fasülyesi, vanilya, misk, kumarin...

Klasik şipre/ fujer notaları...

Faberge Brut isimli bu parfümü, tenime uyguladım ve kokladım. Tene çok çabuk yerleşiyor.

Bence üç değişik koku nüansı var...

Ana karakter olarak belirlenen koku nüansları da diyebiliriz...

Sabunsu, yosunlu ve çok tatlı & şekerli koku nüansları olduğunu düşündüm.

Sabunsu Notalar = Parfümün açılışında, önce kirli, tozlu ve buruk turunçgilller ve aromatik otlar algıladım. Limon, bergamot, lavanta, nane, portakal çiçeği olarak tahmin yaptım. Sonrasında koku karakteri sabunsu notalara çevrildi= Lavanta, sardunya, karanfil ve yasemin gibi sabunsu çiçekler hissediliyor. Yumuşak baharatlar algılanıyor. Baharatlar bile, bir yerden sonra sabunsu hissiyat vermekte.

Yosunlu Notalar = Faberge Brut, orta katmandan son kısma değin, yosunlu notalar ile devam etmekte. Lavanta bile burada yosunlu rayihalar veriyor. Ayrıca klasik meşe yosunu algılanıyor. Yosunlu aromatik otlar da önemlidir. Baharatlar biraz daha belirgin oluyor.

Çok Tatlı & Şekerli Notalar = Kapanışa doğru etkili olan misk, sandal ağacı, amber, tonka fasülyesi, yosunlu rayihalar, bu başlık altında verilebilir. Klasik fujer kapanışını ifade eden bu aşırı şekerli- tatlı notalara, ağaçsı ve odunsu notalar eşlik etmekte. Vetiver, paçuli, sedir ağacı olarak tahmin ediyoruz. Gene alttan meşe yosunu alınıyor.

Ortalarda ve sonlarda bir harman ve sentez vardır. Ne var ki, notalar dengeli ve uyumludur. Tatlılık beni rahatsız etmedi. Hızlı akışkanlık var. Tene oturunca güzelleşiyor. Elbette kalite, kalıcılık ve kuvvet değerleri yadsınamaz. Bir yapaylık ve sentetiklikten ziyade, çok tatlılık var... Ve bazı kişiler dengeli dozaj vermelidir.

Tenimde yeterli ve tatmin edici kalıcılığı oldu. İlk anda fark edilirlik yüksektir. Sonra yumuşar ve tene yakın durur. Faberge Brut, sonbahar- kış mevsimine, akşam saatlerine ve soğuk havalara yöneliktir. Günlük kullanıma uyar. Ama dengeli sıkılmalıdır. Kaliteli bir kolonya olarak değerlendirilebilir.

Koku- 4 Kalıcılık- 3




Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




                                                                                 



                        
























1 yorum: