10 Temmuz 2018 Salı

Jean Paul Gaultier- Kokorico EDT / 2011


























Jean Paul Gaultier Kokorico parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Jean Paul Gaultier- Fransız moda firmasıdır. Şimdi Jean Paul Gaultier- Kokorico isimli parfümü yorumlayacağım. Tatlı, biraz tozlu, yumuşak ve ferah bir yapıdadır. Aromatik otlar, gurme notalar ve odunsu notalar barındırmakta. Odunsu- aromatik grupta gösterilmiş.

Üstte incir yaprağı, ortada paçuli, kakao, alt notada sedir ağacı ve vetiver aromalarına yer verilmekte.

Jean Paul Gaultier- Kokorico- gayet ferah ve enerjik yeşil- bitkisel notalara sahiptir. Örneğin, açılışta incir yaprağı aroması vardır. Buna çimen kokuları eşlik eder. Sonra tatlı çikolata- kakao vurgusu belirginleşir. Kapanışa doğru gene yeşil- ferah aromalara dönülür : Paçuli ve çimensi tarzdaki vetiver hissediliyor. Yapay ve kremsi sedir ağacı ile sona gelinir. Ancak yarım saat sonra tatlı tütün aroması da fark edilmektedir.

Jean Paul Gaultier- Kokorico isimli parfümün günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- yaz mevsimine uygun olduğunu söyleyebiliriz. Hızlı akışkanlıkla tene yakın duruyor. Tene özgürce sıkılabilir. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla görevini yapar. Dengeli tatlılık ve uyumlu notalar vardır. Kaliteli bir odunsu- aromatik- gurme tarzı kolonya gibidir. Gün içinde tazeleme ile kalıcılığı takviye edilebilir. Fark edilirliği ise tensel bir koku olmasıyla ilişkilidir. Gurme tarzı notalar kalıcılığı biraz daha yükseltmiş denilebilir.

Koku- 5 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder