7 Temmuz 2018 Cumartesi

Jean Paul Gaultier- Le Male EDT / 1995


























Jean Paul Gaultier Le Male parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Güncel yorum...

Fransız markası Jean Paul Gaultier' in klasik kokusunu değerlendiriyoruz= Jean Paul Gaultier- Le Male- aromatik otlar, tatlı baharatlar, vanilya ve odunsu notalarla şekillenmiştir. Tatlı, tozlu ve kremsi tonlamalar yapmakta. Aromatik- fujer kategorisine sokulmuş.

Üst; tarhun, lavanta, nane, bergamot.

Orta; kakule, kimyon, yasemin, tarçın.

Alt; sandal ağacı, tonka fasülyesi, amber, vanilya, sedir ağacı.

Jean Paul Gaultier- Le Male- Nane ve bergamot ile tozlu ama ferah bir açılış yapıyor. Hemen ardından nane- yumuşak vanilya vurgusu hissediliyor. Sonrasında ferah lavanta ve yumuşak baharatlar geliyor. Tarçın ve kimyonu tahmin ediyoruz. Kremsi vanilya burada kendini gösteriyor. Kapanış bölümünde, vanilya kuru ve pudralı bir tarza yöneliyor ve biraz rahatsız ediyor. Amber ve tozlu odunsu notalar ( sedir ağacı ) da algılayabildiğimiz aromalardan sayılabilir.

Jean Paul Gaultier- Le Male- aslında sade, basit ve kolay anlaşılır bir karaktere sahiptir. Tatlılık genele yayılmıştır. Kapanış bölümündeki lavanta hariç, bu tatlılık rahatsız etmez. Koku karakteri çok değişmiyor.

Koku düzlemi= Nane, bergamot, vanilya, yumuşak baharatlar, vanilya, amber ve odunsu notaları görüyoruz.. Tatlı- fujer- baharatlı bir kokusu var. Parfümün tatlı baharat tarzı tonlamaları beğeni unsuru olarak genele yayılmış. Aromalar katman halindedir.

Derinlik ve konfor noktası= Nane, kremsi vanilya, lavantalı tatlı baharatlar ve amber bulunmakta. Bu aromalar kalite, güzellik ve kalıcılık unsurlarıdır. Aynı minvalde, en beğendiğimiz notaların sıraya konulmuş halidir. Hızlı bir akışkanlıkla tene oturur.

Jean Paul Gaultier- Le Male' in parfüm sanatındaki önemine değinelim= Vanilya temalı bir kokudur. Bu vanilya, nane ve lavanta ile desteklenmiştir. 

Ayrıca lavantalı tatlı baharatlar özgün bir uygulamadır. 

Yalnızca, son kısımda kuru ve pudralı hale gelen vanilyayı beğenmedik.

Jean Paul Gaultier- Le Male- büyük ölçüde dengeli bir tatlılık vermeyi başarıyor. Sonbahar- kış, serin yaz akşamları, öğleden sonra- akşam ve soğuk havalar için uygundur. Fark edilirliği benim tenimde yüksek oldu. Kalıcılık ise tatmin edici düzeydedir. Akşam davet ve kokteylleri, gece gezmeleri ve açık hava partileri için düşünülebilir. Gene de dengeli sıkılmalıdır. Çünkü belli ölçülerde yoğun aromaları var.

Koku -4 Kalıcılık -3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder