10 Nisan 2017 Pazartesi

Hermes- Voyage d'Hermes Eau De Toilette / 2010

 















Hermes Voyage d'Hermes Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

Hermes- Fransız moda markasıdır. Bugün Hermes- Voyage d'hermes Eau De Toilette isimli parfümü değerlendireceğiz. Ekşimsi, buruk, sabunsu, tozlu, ferah, yumuşak ve sıcak esintiler yapmakta. Turunçgiller, baharatlar, aromatik otlar, çiçeksi notalar, misk ve odunsu notalar barındırıyor. Odunsu- çiçeksi / misk grubunda gösteriliyor.

Üst- kakule, limon, baharatlar,

Orta- yeşil çay, yeşil notalar, gül, çiçeksi notalar, hedione çiçeği / hedione molekülü,

Alt- odunsu notalar, misk, amber.

Hermes- Voyage d'Hermes Eau De Toilette isimli parfümün açılışı büyük oranda buruk ve ekşimsi turunçgillerle oluyor. Fakat bu turunçgiller biraz tatlılık da vermekte. Limon, portakal ve mandalina hissediliyor. Tatlı ve köpüklü tarzda greyfurt olabilir. Sonrasında tozlu aromatik otlar geliyor. Yeşil çay, adaçayı ve mate yaprağı tahminleri yapıyorum. Orta bölümde bariz bir sabunsuluk egemendir. Burada çiçeksi notalar bulunuyor. Önce sabunsu ( gül, sümbülteber ) ve sonra da gayet yeşil ve ferah ( leylak ) bir koku formu vardır. Orta katmanın devamında sıcak, yumuşak ve biberli baharatlar ( kakule, biber, yenibahar / aromatik karabiber ) sahne alacaktır. Son bölümde yumuşak odunsu notalar ( biraz tozlu sedir ağacı ) ve misk yer almakta.

Hermes- Voyage d' Hermes Eau De Toilette- canlı, dinamik ve enerjik turunçgiller ve aromatik otlar, orta bölümden itibaren çokça sabunsu rayihalar yayan çiçeksi notalar, ferah olmayı başaran baharatlar ve kapanışta yorucu olmayan ve yapaylığa kaçmayan ferah odunsu notalar kullanmış. Burada sadece sabunsu çiçekler burun ve zihin algısını zorlayabilir. Tene biraz dikkatli dozajla ( dört- beş fıs ) bu sorun halledilebilir. Gene de sabahleyin sıkılmasa iyi olur. Bunun dışında günlük kullanıma, sosyal ortamlara ve ilkbahar- sonbahar arası döneme uygundur. Çabuk terleyen yağlı tende gün boyu tatminkâr kalıcılık sağlamasının nedeni, baharatlar ve çiçeksi notaların yoğunluğudur. Hızlı akışkanlıkla önce dışarıya karşı güçlü fark edilirlik yapsa da, sonrasında sakinleşip tene yakın kalıyor. Aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. 

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. https://7nota1parfum.blogspot.com/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder