7 Nisan 2017 Cuma

Topraktan Gelen Koku : Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette / 2006


 


























Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz : onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Deluxe kalitede % 40 yoğun esanslıdır.

topraksı ve doğal mineralli parfüm




Hermes markası ve Hermes- Terre D'Hermes isimli parfümün tasarımcısı hakkında bilgilerimiz nelerdir ?

Hermes- 1837 yılında Thierry Hermes tarafından kurulan Fransız moda markasıdır. Parfümün yanı sıra mücevherat, aksesuar, hazır giyim, ipek eşarp, deri sanayii alanında yatırımları var.

Markanın baş tasarımcısı ve Terre' yi de tasarlayan kişi, Jean Claude Ellena, aynı zamanda Rochas, YSL, L'artisan, Frederic Malle, Van Cleff & Arpels vs. için da tasarımlar yapmış. Parfümlerini az sayıda elementle oluşturduğu için, parfüm dünyasında minimalizm akımını başlatan kişi olarak şöhret kazanmış.

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümü diğerlerinden farklı kılan şey nedir ?

Terre'yi kullanan, ''ben Terre'yi bile kullandım'', diyerek övünebilir...

Parfüm dünyasında yeni bir kategori yaratıyor ve bu kategorinin ilk ve şu anda tek temsilcisi oluyor.

    ''Doğadan gelen''- Topraktan gelen''...

Toprakta bulunan her şey. Dünyevî ve topraktan gelen : Hiçbir hayvansal nota yok. Hava-su-toprak ve odun; yani toprakta bulunan çeşitli mineraller... Parfümün ana teması ve anlatmak istediği şey bu. Ayrıca diğer parfümler yaklaşık 150 elementle oluşturulurken, Terre' de 30 element kullanılmış. ''Az laf, çok iş...''




Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümü harman ve genel koku biçimi açısından nasıl tanımlarsınız ?

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümde turunçgiller, çakmaktaşı, baharatlar, odunsu notalar ve reçineler gibi aromalar görmekteyiz. Sabunsu, buruk, tozlu, kekremsi, merhemsi, ferah, yumuşak, serin ve sıcak bir yapıdadır. Odunsu- baharatlı grupta gösteriliyor.

Üst- greyfurt, portakal, çakmaktaşı,

Orta- karabiber, pembe biber, sardunya, paçuli,

Alt- sedir ağacı, vetiver, aselbent ( benzoin ).

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilette isimli parfümün açılışında önce buruk ve sabunsu çakmaktaşı notası ve sonra da buruk ve kekremsi turunçgiller ( portakal, greyfurt, bergamot ) yer alıyor. En azından, benim denediğim versiyonda durum böyledir. Devamında tozlu ve sıcak baharatlar gelmektedir. Baskın olanı karabiberdir. Pembe biber ve sardunya buna eklemleniyor. Buruk, topraksı ve köksü yapıdaki odunsu notalar ( vetiver teması, paçuli, sedir ağacı ) ve reçineler ( benzoin, sedir ağacı reçinesi ) ile kapanışa yöneliyoruz.

Terre, yağmur sonrası ıslanmış toprak gibi kokuyor. Çürük portakal kabuğunu toprağa bulayın / yedirin ve sonra koklayın... Terre böyle kokuyor.





Koku düzleminde çakmaktaşı, turunçgiller, baharatlar, odunsu notalar ve odunsu reçineler bulunmaktadır. Sabunsu ve merhemsi çakmaktaşı notası, her katmanda etkindir. Hatta son bölümdeki odunsu notalar bile, parfüm tene oturduktan sonra bu sabunsuluktan nasibini almıştır. Vetiver ana tema olmasına rağmen, ortalardan itibaren biberli ve ağır toprak notalı ( paçuli ) bir yapıya bürünüyor.

Derinlik ve konfor çizgisinde çakmaktaşı, karabiber, vetiver, sedir ağacı ve sedir ağacı reçinesi mevcuttur. Bu eksen, hem parfümün ana koku gidişatını özetliyor hem de kalıcılık / fark edilirlikten tutun; saf, pürüzsüz ve doğal aromalarıyla koku güzelliğine de yadsınamaz bir katkıda bulunuyor. Ayrıca bu çizgide yapaylığa da rastlanmadığından, daha kolay kullanım sunuyor.

Hermes- Terre D'Hermes Eau De Toilete isimli parfümde aromalar katman halindedir ve sırasıyla devreye girer. Gayet yavaş akışkanlıkla, üç saat sonra tene yerleşmesi tamamlanıyor. Ardından sahibine ve dışarıya karşı yoğun ve saldırgan fark edilirliği vardır. Çabuk terleyen yağlı tende dört gün boyunca kuvvetli kalıcılık yapacaktır. Tene dengeli dozaj verilmesi şarttır. Üç- dört fıs yeter. Yoğun sabunsu ve buruk ( merhemsi- kekremsi ) rayihaları, baharatlı- odunsu yapısal düzeni ve ten seçmesi nedeniyle ( bazı kişilerin teninde yoğun odunsu koku ve sabunsu tonlamalar öne geçebilir / rahatsız edici olabilir ) kalıcılık ve fark edilirlik değerleri yükselmiş ve fakat bu durum tene dengeli sıkılmasını gerektirmiştir. Sonbahar- ilkbahar arası geçiş dönemine, soğuk / serin havalara ve akşam saatlerine yöneliktir. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde sizi memnun edecektir.

Terre, ten seçen bir parfüm dediniz... Ayrıca, her şişede değişik koku tonlamalarına rastlanabiliyor. Bu, insanların nezdinde Terre' ye karşı bir güvensizlik yaratabiliyor. Ten seçimi ve değişik koku karakteri neden kaynaklanıyor olabilir ?

Şöyle söyleyeyim : Terre'yi oluşturan bitki, meyve ve baharatlar yılın farklı zamanlarında toplanan harmanlardan meydana geliyormuş. Bu nedenle, hasat mevsimlerindeki hava ve iklim değişiklikleri parfümün koku, aroma ve harmanında farklılıklar yaratabilmekte... Böylece farklı versiyonlar ortaya çıkıyor. Kimisinde yoğun, canlı bir turunçgil teması var, kimisinde koyu ve acımsı baharatlar hakim oluyor, kimisi de keskin merhemsi notalar veriyor. Bu minvalde de, farklı şişelerde derinlik ve konfor noktası değişebilmekte.

Koku - 4 Kalıcılık - 5





Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder