1 Nisan 2017 Cumartesi

Ralph Lauren Polo Sport EDT / 1994


























Ralph Lauren Polo Sport parfümünü bizden sipariş edebilirsiniz. onurr.cetin@gmail.com

Dolum parfüm olarak- Normal kalitede % 40 yoğun esanslıdır. 

Ralph Lauren ABD' li moda markasıdır. Ralph Lauren Polo Sport, 1994 yılında piyasaya çıkmış. 2012 yılında revize edilmiş. Aromatik otlar, deniz esintisi, turunçgiller, baharatlı nüanslar bu parfümde algılanıyor. Aromatik- yeşil grubuna sokulmuş.

Notaları çok fazla olmuş. Ama kokusu düz çizgide ilerliyor. Yani, çok kompleks değil.

Üst- aldehitler, artemisia ( yavşan otu ), lavanta, mandalina, nane, portakal çiçeği, bergamot, limon;

Orta- tavşankulağı, zencefil, deniz çayırı (?), yasemin, gül, gül ağacı, sardunya;

Alt- sandal ağacı, amber, misk, öd ağacı, sedir ağacı.

Deniz/ okyanus esintisi ve aromatik otlu bir açılışı var. Sonra hemen ekşi turunçgiller sahne alıyor. Açılış biraz daha meyveli tarzdadır. Ferah, enerjik, yeni yıkanmış çarşafları andıran açılışı var. Sentetik notalar aldım. Ortalardan itibaren aromatik otlar gene devam ediyor. Bunlara nane, lavanta, sardunya gibi fujer aromalar katılmakta. Burada çok güzel ve tatlı bir zencefil notası aldım. Yumuşak ve enerjik baharatlar orta notaları kaliteli hale getirmekte. Sonlarda ise, yapay bir amber ve odunsu notalar ile kapanışı yapmakta.

Açılış kısmı Davidoff Cool Water ve Ralph Laren Polo Blue' yu hatırlatıyor.

Aslında sade ve basit notalar var. Gayet anlaşılır ve net bir harmanı var. Sürprizi yok. Fazla beklentiye girmeden kullanılabilir.

İlkbahar- yaz dönemine yönelik bir yapıdadır. Tenimde kalıcılığı 10 saati buldu. İlk anda fark edilirliği yüksektir. Sonra zayıflıyor. Tene oturup güzelleşiyor. Günlük kullanıma uygundur. Dozaj konusunda sorun yaratmaz. Günün her saati ve her ortamda kullanılabilir.

Açılış notaları sürpriz yapmıyor. Ortalardan itibaren yumuşak tatlı baharatlar en kaliteli kısmıdır. Sonlarda ise, fazla albenisi olmayan odunsu notalar ve amber var.

Koku- 3 Kalıcılık- 3

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder