1 Mart 2016 Salı

Amouage- Beloved Man EDP / 2013


























Amouage- Umman kraliyet ailesinin markasıdır. Arap parfüm sanatının önemli markalarından biridir.

Amouage- Beloved Man isimli parfümü yorumlamak istiyoruz. Tatlı baharatlar, bu parfümü ana tema ölçüsünde forse etmektedir. Meyveler, çiçekler, deri ve odunsu notalar da genel biçimlenmeye katkı yapmaktadır. Yumuşak, kremsi, ekşimsi esintileri vardır. Oryantal- odunsu grupta gösterilmektedir.

Beloved- Sevgili.

Üst- karabiber, kakule, portakal, greyfurt, elemi,

Orta- sardunya, yasemin, safran, iris,

Alt- sedir ağacı, deri, paçuli, vetiver, misk, öd ağacı.

Amouage- Beloved Man- yanık baharat, meyvemsi baharat ve turunçgilli baharat gibi üç farklı baharat kombinasyonu ile Doğulu / Asyalı parfümler geleneğini sürdürmektedir.

Amouage- Beloved Man- yanık- tatlı baharatlar ile başlangıç yapıyor. Çok güzel ve lüks tarçın- karanfil çeşnisi vardır. Aslında yanmış- tüsülenmiş baharatlar da diyebiliriz. Zaten baharat etkisi, parfümün genel koku formudur. Baharatlarla tene oturur ve baharatlarla devam eder...

Devamında meyvemsi yumuşak baharatlar vardır. Tatlı meyve & şeftali kokusu veren baharatları algılarız.

Bir süre sonra kremsi turunçgiller sahneye çıkmakta. Bu defa da kremsi turunçgilli baharatlarla karşılaşırız.



Baharatlar= Tarçın, karanfil ve safran halini alır.

Turunçgiller= Portakal ve greyfurt olarak tahmin edilir.

Orta katmanda baharatlara, plastik etkili maskülen çiçekler katılır. İris, yasemin ve sardunya tahmin ediliyor. Meyveler de biraz ekşimsi vaziyettedir.

Amouage- Beloved Man- son kısımda odunsu notalar, deri ve tütsü aromalarını bize sunmaktadır. Paçuli ve vetiver ağırlıklı odunsu notalar biraz tozludur.

Parfümün genelinde baharat, odun ve tütsü kaynaklı bir sıcaklık vardır. Baharatlar açılışta daha dumansı- tütsülü vaziyettedir. Sade, düz ve minimalist bir baharat parfümüdür. Baharatlarla hemen tene yerleşir ve ten kokusu olur. Çok sıcakta sıkılması halinde, meyvemsi baharatlar yapay ve ucuz kokabilir. İdeal bir sonbahar- kış kokusudur. Akşam ve soğuk hava için uygundur. Dış ortamdaki davet ve kokteyller ile gece eğlencelerinde kullanılabilir.

Amouage- Beloved Man- baharat- tütsü- deri ve odunsu notalarla tende iki günü bulan kuvvetli kalıcılık yapıyor. Fark edilirliği ise, ten kokusu olmasıyla ilgilidir. Sakince tene oturur ve sahibine kendini hatırlatır. Dengeli sıkılmazsa rahatsız eder. Üç- dört fıs yeter. Orta kısımda şekerli bir tatlılık görülür. Yapay verilmiş çiçekler hariç, aromalar uyumlu ve dengelidir.

Özet : Amouage- Beloved Man' da tek bir nota vardır- Baharat. Diğer notalar yardımcı elemandır.

Koku- 4 Kalıcılık- 5



Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder