4 Mart 2016 Cuma

Comme des Garcons- Black EDT / 2013















Japon moda markası Comme des Garcons, uniseks kullanıma uygun parfümler üretiyor. Bunlardan biri de Comme des Garcons Black... Odunsu- aromatik gruptaki parfümün harmanı=

Üst- karabiber, tütsü, buhur,

Orta- deri, meyan kökü, huş ağacı, karabiber ağacı,

Alt- sedir ağacı, vetiver.

Duman, deri, baharat, odun, tütsü rayihaları öne çıkmakta.

Yoğun ve baskın; biraz da lüks bir tatlılığa sahip karabiber ile açılıyor. Ve bu karabiber kaynaklı tonlamalar parfümü her aşamada domine ediyor. Diğer notalar yardımcı eleman durumunda kalmakta. Açılışta karabibere kuru ve çok güzel bir tütsü eşlik etmekte. Bu kısım sıcak ve dumanlı rayihalar salıyor. Sonra deri, baharatlı notalar ve ağaçsı notalar parfümün kalıcılık ve kalite değerlerini yükseltiyor. Baştan sona kuru, dumanlı notaların egemen olduğu anlatım biçimi değerlendiriliyor.


Koku düzlemi= Tatlı ve lüks karabiber- tütsü, deri, baharatlar, ağaçsı notalar ve vetiver biçimini gösteren yapısal düzen olarak ifadesini bulmuş. Hatta açılışta reçineli bir yön de takdir ediliyor. Tütsü- duman- deri çizgisinde öd ağacı teması da belirginleşmekte. Bu bakış açısı son derece detaylı, zengin, karanlık, derin ve lüks bir harmana işaret etmekte.

Derinlik ve konfor noktası= Burada, kuşkusuz lüks bir karabiber/ tütsü kombinasyonuna sedir ağacı ve vetiver eklemlenince; parfüm, şatafat, şaşaa ve debdebesinin şahikasına yükselmekte. Kalıcılık ve kalite çıtası üst noktaya çekilirken; beğeni ve hayranlık duygularımız da son derecesinde artmakta. Aslına bakılırsa, sıcak ve egzotik baharatları da, parfümün kalibresini yukarıya taşıyan unsurlar değerinde görmek ve tanımlamak icap eder.

Parfümde hemen hemen hiç tatlılık yok denilebilir. Belli bir ölçekte dolgun ve rafine aromalar takdir edilmekte. Bir sonbahar- kış kokusu olarak biçimlenen yapısı, konsept kullanıma yönelik opsiyonlar sunuyor. Marc Jacobs Bang Man etkileri genele yayılmış. Tenimde hafifçe bir gün boyunca esti. Dengeli dozaj istiyor. Ağır ve yoğun aromalar parfümü yönetiyor. Notalar başarılı biçimde iç içe algılanıyor.

Deri ceket, yanmış odun, kamp ateşi gibi duygusal anlatım dünyasına yol açıyor. Farklı, modern, özgün deneyimler yaşatan Comme Des Garcons klasiklerinden biri olarak zihinsel arşivimde yer alıyor.

Koku- 5 Kalıcılık- 5

Kendinize en uygun parfümü seçip, beğeniyle kullanabilirsiniz. Parfüm Testimize katılın. http://7nota1parfum.blogspot.com.tr/p/parfum-testi.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder